Gigakoncerttel, utcabálokkal, katonazenekarral – és pudingversennyel ünneplik a királynő születésnapját

2022/01/13  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

Ez nem vicc, tényleg pudingversennyel kezdődött hétfőn Nagy-Britanniában II. Erzsébet királynő platinajubileumi, vagyis a trónra lépésének 70. évfordulóját ünneplő több hónapos országos rendezvénysorozat, amelyen utcabálokkal, látványos parádékkal – és rendkívüli négynapos munkaszünettel is köszöntik az uralkodót.

A receopt itt: blog.partyrama.co.uk

A brit uralkodó minden idők leghosszabb ideje hivatalban lévő és a világ jelenlegi legidősebb államfője. II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án, édesapja, VI. György király halálának napján lépett az Egyesült Királyság trónjára. Az uralkodó az idei platinajubileumi évben tölti be 96. életévét; elsőszülött fia, Károly trónörökös 74 éves lesz. Ez lesz ugyanakkor az első olyan jelentős évforduló, amelyen II. Erzsébet királynő férje már nem lehet jelen: Fülöp edinburghi herceg tavaly április 9-én, életének 100., házasságuk 74. évében elhunyt.

A Buckingham-palota által hétfőn ismertetett újabb részletek szerint az ünnepségsorozat egész évben tart majd, de a fő rendezvényeket 2022. június 2-5. között tartják, és az akkori hétvége előtti két napon is munkaszünet lesz.

A rendezvénysorozat csúcspontján, egy nagyszabású parádéval összekötött utcabálon ötezer vendég vesz majd részt, de Platinum Party néven lesz egy hatalmas élő koncert is a Buckingham-palota előtt, "a globális szórakoztatóipar legnagyobb sztárjainak" közreműködésével – áll a programtervezetben, egyelőre nevek nélkül, de Elton John biztos ott lesz...

Két év kihagyás után teljes pompájában megtartják a királynő "hivatalos" születésnapját, a Trooping the Colour néven közismert, igen látványos, rendszerint többszázezres tömeget vonzó katonai parádét is, amelyet a koronavírus-járvány miatt 2020-ban és tavaly csak igen szűk körben, a királynő windsori rezidenciáján, közönség nélkül rendeztek meg. Az idén viszont 1400 katona és 400 fős katonazenekar részvételével megtartják a színpompás díszszemlét, mégpedig a hagyományoktól eltérően nem egy vasárnapi napon, hanem a négynapos jubileumi munkaszüneti hétvége első napján, június 2-án, csütörtökön.

Big Jubilee Lunch címmel lesz emellett platinajubileumi utcai lakoma több ezer résztvevővel a Buckingham-palotához vezető Mall sugárúton, és országszerte is számtalan helyen szerveznek utcabálokat a helyi közösségek számára.

Az ünnepi programsorozat már hétfőn elkezdődött a platinajubileumi pudingversennyel, amelyen bárki részt vehet. A Platinum Pudding Competition elnevezésű megmérettetésen a feladat egy minél újszerűbb puding megalkotása... A nyertes recep alapján készült pudingot aztán felszolgálják a Big Jubilee Lunch résztvevőinek...

Reméljük, a bazi nagy ünnepi asztalról senki sem nyúlja majd le... :)


Dropkick Murphys: 2023. február 7. Aréna
   

Nagy-Britannia, királynő, II. Erzsébet, születésnap, utcabál, koncert, parádé, puding

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek