„Ezt a vad mezőt ismerem, ez a magyar Ugar…” – Egy sátorban Annáékkal a pusztában

2017/07/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az Anna and the Barbies zenekar lassan fesztivállá alakuló rajongói tábora idén is szeretettel és érdekes programokkal várja a nagyváros zajától és mobil kütyüktől mentes ugaron a nyugalomra, békére és szeretetre éhes fiatalokat.

„Ezt a vad mezőt ismerem, ez a magyar Ugar…” – Egy sátorban Annáékkal a pusztában

A Woodstock az ugaron elnevezésű tábor helyszíne a festői szépségű Ópusztaszer, ahol a szállodai kényelmet hátrahagyva jurtákban, vagy sátrakban hajthatjuk álomra fejünket, miközben barátkozhatunk, vagy akár együtt is sütögethetünk a fellépő művészekkel, a koncertek után.

A kezdeti „kiscsoportos foglalkozásból” mára igazi fesztivál féle lett, hisz évről-évre egyre több zenész csatlakozik Annáékhoz erre a pár napra a pusztaságban. Az Anna and the Barbies frontembere így fogalmazott az esemény kapcsán:

"A tábor elnevezése adta magát: hippiélet, emberek körül lovak, szürke marhák, szöcskék, csend és biztonság. Ilyen fesztivál azért kevés van Magyarországon, ez engem kicsit Woodstockra emlékeztet. Az ugar szó az én olvasatomban azt a magyarságot jelképezi, hogy itt is lehet woodstocki csodákat csinálni. Nagyon jó emberek vannak körülöttünk, sok a kisgyerek, de az idősebbek is jól érzik magukat. Ilyen intelligens, szabadságszerető, őszinte tömeget ritkán látni. A tábor elején azért mindenkit arra kértem, hogy a mobilos szelfik készítését hagyják az utolsó napra. Inkább arról szóljon ez a pár nap, hogy hagyjuk magunk mögött a főváros zaját, és élvezzük ezt a környezetet. A tavalyi táborban meglepődve tapasztaltam, hogy sok pesti ember még életében nem sütött szalonnát. A tavalyi kisfilmünket feltettük a közösségi oldalunkra, ami alá az emberek maguktól különböző esszéket kezdtek el írni: döbbenetes, hogy mennyire beindítja ez a táj az ember fantáziáját "

Az augusztus 1-4. között megrendezendő táborért mindössze 12.000.- forintot kell kicsengetni, de aki csak egy-két napra akar benézni, annak se kell túl mélyen a pénztárcájában turkálni, hiszen 3000.- (kedd-szerda), illetve 3500.-(csütörtök-péntek) forintért tartalmas programokon vehet részt. A koncertek mellett lesznek még kézműves foglalkozások, beszélgetések, tábortűz, lovak, kutyák, gyerekek – és persze finom borok is.

A tervezett program pedig imigyen alakul:

Augusztus 1, kedd:
Ék
Mörk
Anna and the Barbies akusztik
Diszkó a pusztában: Dj Wurlitzer.hu

Augusztus 2, szerda:
Elecetronic Sheeps
Tóth Vera Trio
Diszkó a pusztában: Dj Wurlitzer.hu

Augusztus 3, csütörtök:
Apey
Jónás Vera Experiment
Quimby
Diszkó a pusztában: Dj E

Augusztus 4, péntek:
Elefánt
Anna and the Barbies
Diszkó a pusztában

A helyszín viszonylag könnyen megközelíthető akár autóval, akár tömegközlekedéssel, de jó erőben lévő fesztiválozók bringával is próbálkozhatnak.

Woodstock az ugaron, Anna and the Barbies, Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek