1500 programmal várja a látogatóit a kutyabarát összművészeti fesztivál: Művészetek Völgye 2018

2018/05/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Idén több mint 1500 program várja a látogatókat 28 program helyszínen és 40 kisebb helyszínen július 20. és 29. között a 28. Művészetek Völgye alkalmából. A zenei kínálatból válogattunk.

Fotó: Művészetek Völgye/FB

Vigántpetend lesz a Művészetek Völgye hivatalos kapuja, a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy a zavartalan fesztiválozás érdekében itt tegyék le az autóikat, ingyenes parkolót és a többi helyszínhez sűrű Csigabusz összeköttetést biztosítanak.

Vigántpetenden a Cirque du Tókert helyszínen az újcirkusz és a tánc kapja a főszerepet, fellép a nemzetközi hírnevű Recirquel Újcirkusz Társulat, a Firebirds, valamint Duda Éva és Frenák Pál társulata is. A Cirque du Tókert sátra mellett napközben szabadtéri színpadon a Művészeti Középiskolák Összművészeti találkozójának programcsomagja és az NKA Imre Zoltán Programjának táncprodukciói varázsolják el a közönséget. Az itt szervezett akrobatikus workshopokon bárki belekóstolhat az újcirkusz világába. A Tókertben újdonságként megnyílik a Cinema Hungary Völgymozi is, ahol régi klasszikusokat és most futó mozifilmeket vetítenek majd a csillagos ég alatt.

Hobo +
Taliándörögdi helyszínén előadóestekkel, beszélgetésekkel készül, és az ősszel megjelenő lemezének egy-két dalát is bemutatja a közönségnek.

A fesztivál könnyűzenei nagyszínpadán, a Panoráma Színpadon olyan nemzetközi előadók állnak majd, mint az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson. Itt mutatkozik be az iamyank Live Ensemble és fellépnek a legnépszerűbb hazai sztárok, az Anna and the Barbies, a 30Y, a Quimby, a Hiperkarma, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, Szabó Balázs Bandája, a Jós Vera Experiment, a Csík Zenekar, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, a Vad Fruttik, lesz Hobo Kopaszkutya koncert és Random Trip is.

Rocklegendák és fiatal tehetségek érkeznek a Kőbánya esszenciáját a fővárosból Balaton-felvidékre csempésző Kőbánya Udvarba, mely a Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Zenei Stúdió összefogásával valósulhat meg immár másodszor. Koncertet ad az Ivan and the Parazol, a Kéknyúl, a Bagossy Blues Brothers, a Mary Popkids, Csemer Boggie, a Carbonfools, a Póka-Tátrai Regeneráció.

Az feltörekvő és alternatív zenekarok egymás melletti helyszíne a Hangfoglaló Udvar és az idén először bemutatkozó klinikA Udvar. Az NKA Hangfoglaló Programjának idei zenekarai mellett Taliándörögdön játszik a Ricsárdgír, a Csaknekedkislány, a Mongooz and the Magnet, a Fran Palermo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt, a Konyha, a Colorstar, a Blahalouisiana, az Anima Sound System Dj Set, az Analog Balaton, az Anton Vezuv, a Musica Moralia, Müller Péter Sziámi és a tíz éves Budapest Show Kórus.

A Fonó Budai Zeneház Udvar nép- és világzenei fellépői többek között a régóta várt Besh o Drom, a Gypo Cirkusz, a Panivalkova, a Cimbaliband, Palya Bea, a Véletlen trió (Lovasi András, Heidl György, Gábor Andor), a Parno Graszt, a Kerekes Band, a Barabás Lőrinc Quartet és a PASO is, akik 15 éves jubileumukat ünneplik majd a Völgyben. A Bethlen Téri Színház Párbeszéd koncertsorozata is itt valósul meg az NKA Halmos Béla program segítségével.

A jazz iránt érdeklődők egy új helyszínt is felfedezhetnek, 2018-ban a kultikus nagykovácsi jazzkocsma, a Muflon Itató Kapolcsra költözik.

A jazz rajongókat várja a Harcsa Veronika Udvar, ahova Veronika a magyar jazz legjelesebb képsivelőit hívta meg és olyan izgalmas nemzetközi előadókat, mint például a mauritiusi születésű, párizsban élő zongorista, Jerry Leonide. Bemutatkozik Harcsa Veronika és Gyént Bálint új kvartettje, idei újdonság az Éjféli ütemnek nevezett koncertsáv, amit a hazai és környékbeli országok izgalmas elektronikát használó produkciói töltenek meg kreatív hangokkal, ritmusokkal. Fellép a francia Murmures, először a Völgyben a Djabe, magával ragad a Modern Art Orchestra.

A Művészetek Völgye kutyabarát fesztivál, az idei évben a négylábúak saját udvart is indítottak, ahol kutyákhoz kapcsolódó előadásokkal, szakértői tippekkel és programokkal várják az ebeket és gazdáikat.

Megújult a fesztivál applikációja, már azt is követhetjük, éppen hol jár a települések között (idén sűrűbben) közlekedő Csigabusz. A mobilitást az InnoBringa pontokon bérelhető biciklikkel és mozgássérültek számára igénybe vehető mopedekkel is szeretnék segíteni a szervezők.

További információk itt


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek