60 év, 60 dal, 3 nap – Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

2022/03/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Blikk értesülése szerint minden idők egyik legfelkavaróbb rockfesztiválját rendezik augusztus 12. és 14. között Őriszentpéteren.

Fotó: Hétrétország

A Vas megyei településen nagyjából 20 éve minden augusztusban megrendezik a Hétrétország fesztivált, a szerek és porták "köztiválját" – ez az Őrség legnagyobb összefogó kulturális eseménye, amelyen az Omega is rendszeresen fellépett. Nem véletlenül: az esemény kitalálója és fővédnöke az a Sülyi Péter, aki az Omegának is írt dalokat.

2019-ben még közös dal is készült a fellépőkkel:

Ez az egyik szál. A másik pedig az, hogy az Omega tekintélyes rajongói klubja is szerett volna méltó módon elbúcsúzni a "pótolhatatlan veszteségeket szenvedett és immár szinte csak az emlékeinkben létező legendás zenekarról." (Blikk)

Így idén augusztusban a Hétrétország fesztivált az Omegának szentelik.

"Olyan sztárfellépők szerepelnek majd a programban, akiknek közük volt annak idején az Omegához: Bródy, Tolcsvay, Hobo, Nagy Feró, a Száz Folk Celsius és még sorolhatnám. A színpadon áll majd Frenreisz Karcsi is, s persze mindenki, aki még él és játékával segítette a bandát. A tervek szerint minden sztárfellépő két-három Omega dalt énekel majd és átadja a helyét a következőnek. A Gyöngyhajú lányt természetesen Mecky adja majd elő egy régi felvételen. Különleges lesz egy lengyel csapat fellépése is, akik szintén Omega zenét játszanak régóta. Lesz kivetítő, amelyen archív felvételeken láthatja majd a közönség Kóbort, Benkőt és a többieket. A három napos fesztiválról dokumentumfilm készül, megörökítve ennek a sírós-nevetős bulinak a pillanatait" – számolt be a tervekről Trunkos András, a zenekar menedzsere.

"Nehéz szívvel, de készülök az őriszentpéteri estére, ahová mindenkit szeretettel várok" – mondta Hobo.

"...bele sem merek gondolni milyen lesz színpadra állni, Omega számot játszani Kóbor János, Benkő László és Mihály Tamás nélkül jegyezte meg Molnár György.

Az őriszentpéteri fesztiválon nagyjából 2-3000 rajongó vehet részt.

A jegyekről egyelőre nincs hír, érdemes az Omega FB-oldalát figyelni.

Forrás: BLIKK

 

Hétrétország fesztivál, Őriszentpéter, Omega, fesztivál, búcsúkoncert, Hobo, Bródy János

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest