A Campus ismét komoly elismerést kapott

2019/03/29  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2017 után immár második alkalommal választotta be az európai fesztiválokat minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legrangosabb fesztiválok sorába a Campust.

A Campus ismét komoly elismerést kapott
A debreceniek 2018-ban is rekordot döntöttek: 108 ezren szórakoztak a rendezvényen. Az idei lesz a 12. Campus, a helyszín változatlanul a debreceni Nagyerdőn a Nagyerdei Stadion, és a Nagyerdei Víztorony impozáns környezete.
Július 17-től négy napon át összesen közel 70 helyszínnel készülnek a szervezők.
A Limp Bizkit a nu metal műfaj úttörőjeként még ma is rendkívül energikus koncert zenekar. Magyarországra egy év után térnek vissza, ezúttal Debrecenben láthatjuk Fred Durst karizmatikus egyéniségét és a gitáros Wes Borland különleges maszkjait.
A Campus Fesztivál fellépői között ott lesz a jól ismert francia DJ, producer Willy William is. A 38 esztendős sztár, a több mint 446 millió megtekintés felett járó, „Ego" című számának köszönheti hírnevét, népszerűsége azóta is töretlen. Az egyik legnépszerűbb fellépő, saját dalai mellett olyan előadókkal jegyez közös számokat, mint David Guetta, Cris Crab, J Balvin vagy Jason Derulo.
Nagyon érdekes rockzenei hatásokkal rendelkezik a Seafret névre keresztelt brit duó. A Campuson látható Jack Sedman és Harry Draper formációja, 2015-ben vált ismertté, „Oceans" című daluk klipjének főszereplője ráadásul az a Maisie Williams, aki a hamarosan befejező évadához érkező „Trónok harca" című sorozatban Arya Stark-ot alakítja.
A világhírű fiatal dél-afrikai-svájci DJ, Nora En Pure is a fesztivált erősíti. Az indie dance és deep house műfajokban mozgó előadó 2010-ben robbant be a köztudatba Daniel Portman „Khaweri" című dalának remixével.
Alan Walker neve garantált egy jó fesztivál bulira. A norvég DJ először 2015-ben tarolta le a nemzetközi slágerlistákat „Faded" című slágerével, a dalt azóta több mint 2,2 milliárdan tekintették meg a legnagyobb videó megosztó csatornán.  Az elektronikus zenei színtér egyik legizgalmasabb szereplőjének tartják, 15 milliárd feletti audio és video streammel büszkélkedhet, olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kygo, Sia, Noah Cyrus, a Coldplay vagy Avicii. November legvégén a klímaváltozás és a környezetvédelem égető kérdéseivel foglalkozó új dalt jelentetett meg „Different World" címmel.
Ugyancsak a Campus zenei sokszínűségét erősíti a los angeles-i hiphop banda, a Delinquent Habits. A klasszikus amerikai hip-hop úttörői hatodik alkalommal érkeznek Magyarországra, ezúttal a debreceni Nagyerdőre 2019. július 20-án.
Az idei Campuson több mint háromszáz hazai koncert várható. Biztosan jelen lesz az idén 30 éves Tankcsapda, a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénz és Road, jön Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, Rúzsa Magdolna, a Punnany Massif, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company és fellép majd a Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató nyolc résztvevője is.
A Campus Fesztivál részletes programja a www.campusfesztival.hu oldalon olvasható
Campus fesztivál, Debrecen, Limp Bizkit, Willy William, Alan Walker, Nora En Pure, Seafret

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek