A Cim-cim-cimbora műsorból nőtt ki a KLASSZ a pARTon! fesztivál

2019/06/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A KLASSZ a pARTon! klasszikus zenei fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki emberi és művészi példaként állhat a fiatalok előtt, hiszen annak ellenére, hogy nem lát, a világ legjobb zongoristái között tartják számon.

Cim-cim-cimborák, nemzetközi lett a KLASSZ a pARTon! fesztivál

A fesztivált szervező Cimbora Alapítvány munkatársai az elmúlt közel 30 évben számtalan kulturális gyerekprogramot és fesztivált rendeztek a hajdani – legendás – Cimbora tévéműsor szellemében. Nagy titkot nem árulunk el, ha elmondjuk, a műsort Érdi Tamás édesanyja, É. Szabó Márta vezette, éppúgy, mint a róla elnevezett alapítványt.

Idén új fejezet nyílik a KLASSZ a pARTon! történetében azzal, hogy más országok – szlovén, olasz, szerb és román – művészei is fellépnek majd. Elsőként Darko Brlek szlovén klarinétművész, a Ljubjanai Fesztivál igazgatója és művészeti vezetője és Massimo Mercelli olasz fuvolaművész, az Emilia Romagna Fesztivál alapítója és művészeti vezetője a Budapesti Vonósokkal ad koncertet Balatonfüreden.

Az idén 5 éves rendezvény 62 programot, közte 40 klasszikus zenei és 11 ifjúsági koncertet, valamint 11 művészeti és ismeretterjesztő foglalkozást kínál a közönségnek 12 településen, így Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Keszthelyen, Tihanyban, Budapesten, Dörgicsén, Gyenesdiáson, Gyulakeszin, Felsőörsön, Paloznakon, Siófokon és Vászolyban.

A fiatal generáció képviselői
Tóth-Vajna Gergely, Tóth-Vajna Zsombor, Szedmák , Virág Mátyás csembalóművészek, Szabó Ildikó, Csőke Flóra gordonkaművészek, Illés Eszter, Nemes Réka fuvolaművészek, Stark János Mátyás hegedűművész, Szűcs Attila, Tatai Nóra, Tötös Roland operaénekesek, Bánfi Barna szaxofonművész, Hotzi Panni, Kocsis Krisztián, Ránki Fülöp zongoraművészek, a Solti György Zeneiskola Vonószenekara, Bolla Milán vezetésével, a Magyar Klarinét és Szaxofon Társaság Együttese és a Trio Energico.

A fesztiválon fellépnek még:

Anneke Boeke blockflöteművész, Lakatos György fagottművész, Ittzés Gergely fuvolaművész, Rohmann Ditta, Jávorkai Ádám, Onczay Zoltán, Szabó Péter gordonkaművészek, Korcsolán Orsolya, Gazda Bence, Jávorkai Sándor, hegedűművészek, Szepesi Bence klarinétművész, Fassang László orgonaművész, Hiroko Sasaki, Balog József, Zsoldos Bálint zongoraművészek, Alpaslan Ertüngealp, Ayyub Guliyev, Felix Mayer karmesterek – és természetesen Érdi Tamás.

Zenekarok és kamaraegyüttesek:

Bach Kamarakórus München, Budafoki Dohnányi Zenekar Kamaraegyüttese, Budapest Saxophone Quartet, Budapesti Vonósok, Central European String Quartet, Ensemble Cantilene, Grazioso Kamarazenekar, Grazioso Qurtet, Hungarian Quartet, Lanner Quartet, Mendelssohn Kamarazenekar, Németh Quartet, Óbudai Danubia Zenekar, Sinfonietta Pannonica Ensemble, Simplicissimus Kamaraegyüttes, Szent Efrém Férfikar.

Kertesi Ingrid és Kolonits Klára operaénekesek dalestje mellett Operabeavató program is lesz, Dinyés Dániel, Bordás Barbara, Kovács István Cseh Antal közreműködésével (szívből ajánljuk!!!), Dörgicsén kerti hangversenyeket, Keszthelyen szalonkoncertet szerveznek, Almádiban pedig a Lanner Quartett muzsikusai egyenesen táncba hívják majd a vendégeket :)

A részletes program itt olvasható

KLASSZ a pARTon!, Cimbora Alapítvány, Érdi Tamás, komolyzene

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek