A rituális punk sámánjai a Fekete Zajon

2017/12/15  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A VHK és a Fekete Zaj – így együtt felidéznek egy mára már szomorkás emléket: 2012-ben a fesztiválon – amely akkor még a Mátrában volt – készítettünk egy interjút az azóta már (igen-igen fiatalon) elhunyt Fritz Lacival...

A rituális punk sámánjai a Fekete Zajon

Ugyancsak a Fekete Zajon lép fel az immár nemzetközileg ismert magyar synth noir zenekar, a Black Nail Cabaret. Illés Emese és Árvai Krisztián Londonból nemrég hazaköltözött párosa a Schattenwelt Fesztiválhoz kötődő, nagy sikerű fellépés után sajátos módon a zenekar korai időszakában született dalokra összpontosít a koncertprogramon belül. Úgy tűnik, ismét hallhatók lesznek az olyan, már klasszikusnak nevezhető BNC-slágerek, mint például a Veronica, a Butterflies vagy a Hangman.

Fritz már nincs velünk, de a VHK vágtázik tovább, Mátra már nincs, de a Fekete Zaj Fesztivál a Dürerben tovább él.

Villáminterjú a VHK szólógitárosával, Németh László Fritz-cel

 

A VHK nemrég új sorozatot indított: klasszikus lemezeit játssza el sajátos koncertprogramon belül. A második ilyen megmozdulás részeként immár a Fekete Zaj Fesztiválon is A Semmi Kapuin Dörömbölve című lemez dallamai csendülnek fel, utána pedig a zenekar a többi korongról válogatott számokat zúdítja a közönségre. A rituális punk sámánjai visszatérnek, hogy újabb szertartás közepette megszabadítsák rajongóikat a feleslegestől és a rossztól...

Fekete Zaj Fesztivál

Dürer Kert, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.; 2017. december 29., este 7 óra

 

BÓNUSZHÍR

Megjelent a Vágtázó Csodaszarvas 4. Lemeze!

A magyar népzenét egyedülálló koncert-rítusba oltó VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS a világ egyik legeredetibb zenekara. Grandpierre Atilla csillagász-énekes és a tíz ősi hangszeren játszó népzenész képes kapukat nyitni egy nagyobb, teljesebb világra. A VCSSZ különleges, ősi hangszereken felcsendülő dallamok, friss, meglepő és magával ragadó élmény, a szokásos kereteket meghaladó energiák táncban testet öltése, gyújtó gondolatokkal. Szellem, virtus és legyőzhetetlen életenergia idézi meg az ősi szabadságot. A visszajelzések szerint ez a zene "hasonló, mint a ruha nélküli síelés"; "Adrenalinbomba!"; "a legjobb, amit az ember mástól kaphat!".

A Fonó kiadásában készült  ÖRÖMTÜZEK A VILÁG TETEJÉN! CD a "kozmikus életerő diadalának" jegyében született.

Zenekari tagok:

Grandpierre Atilla, ének

Bakos Csaba, tapan

Benkő Róbert, nagybőgő

Bese Botond, magyar duda, csujogatás

Fazekas András, dob, ütőshangszerek, torokhangok

Fábri András, ciszter

Fábri Géza, tambura, koboz, ének

Fodor Zsófi, basszusgitár (Őseink élnek, Táncolj a tűzzel, Tündértáncz)

M. Gebri Bernadett, ének, csengő, csujogatás

Molnár Krisztina, hegedû, csujogatás

Orczi Géza, buzuki, bolgár tambura, bolgár tapan, tamok, ütősök

Vaskó Zsolt, magyar duda, pásztorfurulyák, fuvolák, szoprán- szaxofon, töröksíp, dorombok, pergők

A felvételek a Vágtázó Csodaszarvas 2017. szeptember 16.-ai, a Kolosy-téri Óbudai Művelődési Központban adott koncertjén és 2017. október 21-22-én az A38 hajó kiállítótermében készültek.

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek