Az összes jampec táncra perdül – az egyetlen magyar boogie woogie fesztivál

2018/10/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

December 6. és 8. között Győrben rendezik meg hazánk egyetlen boogie woogie fesztiválját, ahol ingyenes koncerttel, fergeteges showműsorokkal és afterpartyval várják a műfaj szerelmeseit.

Ludovic Chanton és Stacy Aurel

Bár a harmincas negyvenes évek Amerikájának pezsgő és vidám zenei stílusa lüktetésével, ritmusosságával az első pillanattól magával ragadja a hallgatókat, 2008-ig Magyarországon csak elvétve lehetett találkozni a műfajjal. Mígnem egy 16 éves fiú egyszer csak beleszeretett a műfajba. Hamarosan eljutott Svájcba, Európa legnagyobb boogie woogie fesztiváljára, és az ott szerzett élmények hatására elhatározta: nemcsak boogie woogie zongorista lesz, hanem itthon is rendez egy hasonló rendezvényt.

A Dániel Balázs  Boogie Woogie Trió

A fesztivál alapítója, Dániel Balázs, azaz Mr. Firehand mára az egyik legkeresettebb boogie woogie zongorista. Szülővárosában, Győrben először 2008-ban adott önálló  koncertet, az Első Magyarországi Boogie Woogie és Blues Estet három másik követte, 2012-ben pedig hatalmas álma vált valóra azzal, hogy megrendezhette Magyarország első és azóta is egyetlen boogie fesztiválját.

A győri Boogiefeszt tehát idén már 11. alkalommal várja a rock and roll ősének is tekinthető műjaj rajongóit. Fellép többek közt a világ leghíresebb boogie woogie-zongoristája, a német Axel Zwingenberger, a dögös holland Mr. Boogie Woogie és a hazai The Easy Babies, három egyenruhás lány, akik a 40-es évek hangulatát varázsolják a színpadra. Itt lesz két profi francia táncospár, Ludovic Chanton és Stacy Aurel, Jérémy Chanton és Mélanie Deniau, a tűzről pattant énekesnő, Pleszkán Écska, valamint persze Mr. Firehand, azaz Dániel Balázs - szólóban és Triójával is.

A The Easy Babies

A program ingyenes koncerttel kezdődik december 6-án, hogy az egész város felvehesse a boogie woogie ritmusát. A pénteki és szombati koncerteken – a fesztivál csúcspontjaként – a magyar zenészek mellett neves külföldi zongoristák, világbajnok profi táncosok, valamint meglepetésvendégek váltják egymást a színpadon. A két részes műsorban a vérbeli blues számoktól kezdve a virtuóz 4, 6 vagy 8 kezes boogie zongorapárbajig számos lenyűgöző és táncra hívó programra számíthatunk. Szombat este pedig Boogie Afterparty várja azokat, akik beleszerettek a műfajba, és éreznek még magukban annyi energiát, hogy akár hajnalig ropják.

11. Boogiefeszt - Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivál
2018. december 6-8., Győr, Árkád, Richter-terem, El Paso Táncstúdió

boogie woogie fesztivál, Győr, Dániel Balázs, The Easy Babies, Pleszkán Écska

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek