Big Daddy Wilson ismét beköszön Óbudára

2019/07/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Július 21. és 25. között világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze a Kobuci kertben, hogy az élő blues örömébe beavassák a közönséget: a VII. Bluesfesztivál minden bizonnyal a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget.

Big Daddy Wilson visszatér Óbudára

Az idei fellépők között ott lesz a European Blues Challenge tavalyi győztese, a Ragtime Romours, a blues-mester Big Daddy Wilson, Little G Weevil és a Brooklynból érkező énekesnő-dalszerző Shilpa Ray is, aki olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Patti Smith vagy Nick Cave.

Az esemény idei szlogenje: Blues & Roots.

A fesztivál Tom Waits zsenialitása és őrülete előtt tisztelgő Braindogs koncertjével kezdődik.J úlius 22-én Shilpa Ray lép színpadra, akinek hangját és zenei világát egyaránt hasonlították már Screamin' Jay Hawkinséhoz és Ella Fitzgeraldéhoz is. Egy indián harmónium kíséretére épülő, elemi erejű zenéjében a blues gyökereit olykor a punk radikalitása felé nyitja meg, így a fesztivál történetében a „blues and roots” műfajok utóbbi vonulatát újabb távlatokban képviseli majd.

Másnap a The Mojo és a Muddy Shoes után a fesztivál sztárvendége, a holland Ragtime Rumours koncertezik. Zenei attitűdjüket az old-school ragtime, a gipsy-jazz és a blues műfaji hármassága jellemzi. Világukban mintha Tom Waits Django Reinharttal találkozna, és a műfajok legélesebb határterületei termékenyítenék meg egymást. Rag'n Roll című albumukkal tavaly elnyerték a European Blues Challenge első díját.

Július 24-én a nemzetközi blues-szcéna egyik legtöbbet utazó kiválósága, az osztrák „Sir” Oliver Mally után egy igazi mester, Big Daddy Wilson az amerikai Dél hangulatát idézi fel a Kobuciban – immáron visszatérő vendégként. A funk, a soul, a gospel és a country gyökereit a bluesban újragondoló zenész játéka senkihez sem hasonlítható, egyénisége és lelke egyből magával ragadja a hallagatókat.

A fesztivált az Ölveti Blues Band és a Jambalaya fellépése után Little G. Weevil születésnapi nagykoncertje zárja. (A zenésszel a minap készített interjút a 24.hu.) A magyar muzsikus szellemisége és zenei világa több mint fél évtizede a fesztivál a szimbóluma is, hiszen hidakat teremtve köti össze a blues eredeti, tengerentúli és hazai kultúráját. Ezen az estén a gitár duplán is főszerepbe kerül, hiszen a koncert vendége Tátrai Tibor lesz!

Bluesfesztivál, Kobuci kert, Ragtime Romours, Little G Weevil, Big Daddy Wilson, Shilpa Ray, Braindogs

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek