Bulizz a garázsban!

2016/06/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Közel félszáz zenekar jelentkezett a Müpa és a Ludwig Múzeum fiatal, amatőr pop-rock együttesek számára meghirdetett közös pályázatára. A négytagú szakmai zsűri végül hat zenekart választott ki, akik június 4-én megmutathatják tehetségüket a Garázsband Fesztivál színpadán.

Bulizz a garázsban!

A legnagyobb zenekarok is egy aprócska próbateremben vagy éppen a család egyterűje mellett a garázsban kezdték a karrierjüket. A Garázsband Fesztivál visszaviszi a zenét oda, ahonnan elindult; az egész estés ingyenes rendezvény helyszíne nem más ugyanis, mint a Müpa mélygarázsa. A színpadon pedig hat olyan fiatal együttes lép majd fel, akik ékes bizonyítékai annak, hogy a kor és a tehetség nem mindig áll korrelációban.

A rock/elektro zenét játszó fővárosi zenekar, a 2009-ben alakult Flatband több mint 3 éve járja az országot. A fiúk olyan zenekarok előtt léptek már színpadra, mint az Enter Shikari vagy épp a Hacktivist. A 2014-ben megjelent Inceptions EP után épp most dolgoznak első nagylemezükön. A pécsi Junkie Jack Flash tagjai alig húszévesek, zenéjük mégis olyan vagányan szól, mintha évtizedeken át szívták volna magukba a rockzenét. A 2012-ben alakult csapatnak eddig 3 kislemeze jelent meg, tavaly áprilisban pedig megnyerték a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának regionális döntőjét. Bár a Passed tagjai alig több mint egy éve koncerteznek együtt, olyan zenekarok előtt játszhattak már, mint a Parov Stelar, Matisyahu vagy éppen Bonobo. Mesmerize című bemutatkozó daluk rögtön a Petőfi Rádió Top 30-as listáján nyitott, sőt A Dal 2015-ös döntőjébe is bekerültek. „Nem az a fontos, hogy mennyire próbálunk true undergroundok maradni, vagy válunk mainstreammé, csak csináljuk, amit szeretünk” – vallja Magyarország első számú elektronikus hárfa-pop zenekara. A 2015-ben alakult The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és Amerika déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és a dallamos refrének jellemzik. Idén áprilisban jelent meg bemutatkozó számuk, a My Hands, nem sokkal később pedig a Blahalouisiana előzenekaraként debütáltak az A38 színpadán. Szintén tavaly állt össze az öttagú The Luckies, akik blue-rock zenéjükkel villámgyorsan berobbantak a hazai zenei életbe. Bemutatkozó kislemezüket a szakma és a közönség is lekesen fogadta. Az idén januárban megjelent legújabb, Run with the Devil című számuk pedig a hamarosan debütáló nagylemez előfutára. Hullámzó groove-ok, stoner dallamok, jókedv, gördeszka és kísérleti zajok. Így jellemezte magát a négy tagú TPS Report, akik egyedülálló hangzásvilágukkal az est egyik izgalmas színfoltjai lesznek.

 

Az egész estés buli 18 órakor indul, minden zenekar egy 40 perces szettel igyekszik meggyőzni a közönséget, és megnyerni a szavazatukat. A két legtöbb szavazatot kapott zenekar ugyanis értékes különdíjat kap: egy egész napos stúdiózást és profi fotózást a Müpa felajánlásából, vagy a Ludwig Múzeum jóvoltából fellépési lehetőséget június 25-én a Múzeumok Éjszakáján a Ludwig Múzeum teraszán, valamint interjúlehetőséget a múzeum saját blogján.

Két koncert közötti lazításként pedig a Ludwig Múzeum rockzenével foglalkozó tárlatai várják a közönséget. A fesztiválra szóló karszalaggal ugyanis ingyen megtekinthető a 20 óráig nyitva tartó Szenvedély. Rajongás és művészet, amelya 60–80-as évek zenei rajongói magatartását taglaló és éjfélig tart nyitva a 70-es, 80-as évek underground zenei korszakát bemutató Rock/Tér/Idő.

 

Garázsband Fesztivál

2016. június 4. szombat

18:00 — 23:59

Müpa Mélygarázs

 

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Fellépők:

Flatband

Junkie Jack Flash

Passed

The Bluebay Foxes

The Luckies

TPS Report


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek