A Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy a saját ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel a saját értelmezésükben. Az idei rendezvényen a gombóc és a kaviár a két téma, ami mellé ezúttal egy ital is társul, mégpedig a pezsgő.
A Gourmet arról is híres, hogy három nap alatt, anélkül, hogy órákat kelljen utaznunk, végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit. Idén is ott lesznek a főváros Michelin-csillagos éttermei, a vidék legjobbjai, mi több, ezúttal számos, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik majd. Az idei év nemzetközi "headlinere" Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje. A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az év tized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda.
Többek között a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is tiszteletét teszi Budapesten. Fellép majd és exkluzív vacsorát is ad Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, továbbá Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is beugrik Budapestre.
Szólj hozzá!