Hétrétország fesztivál: közös dal az Omega, az Ivan & The Parazol és a Neil Young Sétány zenészeivel

2019/08/06  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

A szerek és porták köztiválja néven idén is lesz Hétrétország fesztivál Őriszentpéteren augusztus 10-20. között, ahol a zenei kínálatban megtalálható többek közt az Omega, Hobo, a Kistehén zenekar, az Anna and the Barbies és az Ivan & The Parazol is.

Hétrétország fesztivál – ott lesznek a szeren

Hétrétország tizennyolcadik alkalommal színesíti és gazdagítja az augusztusokat az Őrségben. Nincs harsány reklámja, nincs óriásplakát, híre szájról szájra terjed azok között, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak. Itt előfordul, hogy mást jelentenek a szavak és köztivál a fesztivál.

Hétrétország –a szerek és porták köztiválja az Őrség legnagyobb összefogó kulturális eseménye. Összeköti a művészetek által képviselt magas kultúrát a lokális hagyományok hétköznapi értékeivel. Létrehozta a Nyitott Porták hálózatát, ami a térségben helyi értékkel, érdekességgel bíró magánházak, műhelyek, tanyák láncolatát jelenti. Alkotó táborok formájában képzési-és közösségformáló funkciót is betölt. Egyaránt szolgálja a térségben élők kulturális alapellátását és a minőségi kulturális turizmust, melyhez az Őrségi Nemzeti Park természeti környezete szolgáltat vonzó hátteret.

A programok helyszínei között megtalálható a Pajtaszínház, a Malom látogatóközpont és jó néhány templom is, a fő kiindulási pont, vagyis Őriszentpéter mellett pedig bekapcsolódik még Szentgyörgyvölgy, Szalafő, Nagyrákos, Magyarföld, Kercaszomor, Bajánsenye és Viszák.

A már megszokott nyitott portákkal is találkozhatunk, ezek 20 őrvidéki település 50 helyszínén látogathatók naponta 10:00-18:00 között. A bevont porták a sajátos helyi miliőből adnak ízelítőt: népi mesterségek (kópickötés, fazekasság, tökmagolaj-ütés) ételkóstolók, állatsimogatók, falutörténet-mesélők.

Természetesen lesz játszóház és bábszínház a piciknek, beszélgetések, filmklub és színházi darabok a nagyobbaknak, valamint rengeteg zenei csemege.

„Az idei köztivál üzenetéhez egy dallal is hozzájárulunk, ami összeköt egy hajdanvolt legendás eseményt a mai önmagunkkal. „Nekem Őrség - nekik Woodstock” – éneklik együtt három generáció képviselői, fiúk és öregfiúk a Neil Young Sétányból, az Ivan & The Parazolból és az Omegából”– mondta Sülyi Péter, a „köztivál” névadója

A dal apropója, hogy pont ötven évvel ezelőtt zajlott a Woodstock fesztivál. Hogy mi köze Hétrétországhoz? A távolság hatalmas, az üzenet mégis közös: béke, életöröm, szabadság és zene. Az őrségi fesztivál idei programjának markáns részét adja a Woodstock megemlékezés, filmmel, dokumentumokkal, elemző előadásokkal – de első sorban zenével, olyan előadók részvételével, akik hitelesen képviselik a kort és adják át annak mondanivalóját.

Részletes programbontásért katt ide: Hétrétország

Hétrétország, fesztivál, koncert, 2019, Őrségi Nemzeti Park, Őriszentpéter, Anna and the Barbies, Omega, Hobo, Kistehén, Ivan & The Parazol, Ian Siegal, Ripoff Raskolnikov, Neil Young Sétány, Braindogs,

Képtár

  • Hétrétország fesztivál: közös dal az Omega, az Ivan & The Parazol és a Neil Young Sétány zenészeivel kép 75974
 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek