Hétvégék a Völgyben: megvannak a dátumok!

2020/05/20  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Bár hagyományos formájában a Művészetek Völgyét idén nem rendezik meg, a szervezők ígéretéhez híven ősszel jönnek a Völgyhétvégék, koncertekkel, túrákkal, népművészettel – és a megszokott hangulattal.

Völgyhétvégék

A Művészetek Völgye idén ünnepelte volna kerek 30. évfordulóját, így különösen érzékenyen érintette a szervezőket, hogy végül le kellett mondaniuk a szülinapi programsorozatot. Bár ígéreteik szerint 2021-ben duplán is megünneplik a jubileumot, azért nem adták fel azt a tervüket, hogy idén valamiképpen kárpótolják a látógatókat a kiesés miatt.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója a következőket nyilatkozta a szemptembert és októbert érintő, négy hétvégén át tartó programokról:

“A Völgyhétvégéket azért találtuk ki, hogy 2020-ban se maradjunk művészetek és Völgyérzés nélkül, a művészek, zeneipari szereplők pedig munka nélkül. Különleges hétvégi programokkal készülünk, jó lesz újra koncerteket hallgatni, színházba, kiállításra menni, filmeket nézni, kézműveskedni, táncolni, beszélgetni, együtt lenni és nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen hangulatot kap a kapolcsi közös fesztiválozás az őszi időszakban.”

A Völgyhétvégéken nyílik meg Kapolcs új főtere, ami egyúttal egy új fesztiválhelyszín is. Itt lép fel többek között az Erik Sumo Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Random Trip, a 30Y és az Ivan and the Parazol.

Szintén felújított pompájában, társasjátékokkal, kiállításokkal és a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum filmjeivel várja a látogatókat a MűvészVölgy Kúria névre keresztelt kapolcsi Kastély.

A főtéri események mellett egy-egy hétvégére programot hoz Kapolcsra a Harcsa Veronika Udvar, a Momentán Udvar, a Kaláka Versudvar, a Hagyományok Háza Folkudvara, a Hangfoglaló Udvar, a Színház Színpad, a Világzenei Udvar és a 30 éves Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Udvara.

Aktív programokban sem lesz hiány, biciklis és gyalogos túrák indulnak a Völgyhétvégék minden napján. Kiállításra hív az 51-es körzet, a kapolcsi buszmegálló és kinyit a KenderKert, a Muflon Jazz Udvar, a Diabelli, a Magyar Írószövetség Udvara, a Völgykomolyzene helyszíne, a Tűzoltószertár, az ÉltetőVölgy, a Kalapos Udvar, a MANK Artporta, a Fazekasműhely, a Manó Udvar, a Virágzsó Udvar, a Szépmíves Udvar. Nem maradhat el a helyi termékek vására sem és finom falatokkal készülnek a kapolcsi Kék Abrosz Vendégasztalok.

A részletes program június 1-től lesz elérhető a fesztivál honlapján, azonban az időpontok már véglegesek:

1. hétvége: szeptember 3-6.
2. hétvége: szeptember 11-13.
3. hétvége: szeptember 25-27.
4. hétvége: október 2-4.

Még egy fontos dolog! Akinek már van Művészetek Völgye bérlete, az több lehetőség közül is választhat:

→ beválthatják a jegyüket a Völgyhétvégékre,

→ beválthatják a jegyüket a 2021-es jubileumi fesztiválra,

→ felajánlhatják a jegyük árát támogatásként.

Művészetek Völgye, Völgyhétvégék, fesztivál, koncert, Kapolcs, Erik Sumo Band, Csík Zenekar, Kiscsillag, Irie Maffia, hiperkarma, Random Trip, 30Y, Ivan and the Parazol

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek