Kiszáll az alapító az ország egyik legnagyobb ingyenes fesztiváljából

2019/06/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Több mint 40 év után a Balatonboglári Szüreti Fesztivál megálmodója és névadója a BB Balatonboglári Borgazdasági Zrt. idén nem vesz részt a BB Balatonboglári Szüreti Fesztivál szervezésében és támogatásában.

Fotó: Lelle Híradó

Minderről közleményben értesítettek minket.

Számunkra szomorú hírt kell közölnünk, mert több mint 40 év után az idei évben nem látjuk lehetőségét, hogy harmadik félként csatlakozzunk a BB Balatonboglári Szüreti Fesztivál szervezéséhez és támogatásához” – tudatta Tulik Ágnes, a vállalat kommunikációs vezetője.

A korábbi években fennálló háromoldalú szerződés az év elején felbomlott. A felek igyekeztek megállapodni, de végül az újabb szervezőpartner is elállt április végén a szerződéstől. A lehetőségekhez képest az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a fesztivál a BB márkával együtt valósuljon meg. Egy új együttműködési lehetőséget kínált fel, amely más jogi alapokra helyezné a korábbi együttműködést.

"Az önkormányzattal egyeztetve igyekeztünk megoldást találni a problémára, de ebben az új együttműködésben mi sok bizonytalanságot látunk, és legnagyobb sajnálatunkra, illetve az idő rövidségére való tekintettel, idén ebben a formában nem látjuk lehetőségét a közös együttműködésünknek. Sok sikert kívánunk a szervezőknek, a szívünk ott lesz Velük, és reméljük, a rendezvény után újra egyeztetni tudunk a jövőt illetően. Jövőre 2020 lesz - 101 évente érkezik ilyen különleges dátum. Méltó lehetőség egy új kezdetre, hogy megtaláljuk a mindenki számára kedvező megoldást" – zárta sorait Tulik Ágnes.

Nem egyedülálló eset ez a fesztiválok történelmében, egy ideje figyelemmel követjük a jubileumi Woodstock fesztivál amerikai eseményeit is, ahol éppen ott tartanak, hogy a szervezők beperelték a katapultáló főszponzort, és más támogatókat keresnek.

Arról már 2018 nyarán szó volt, hogy valamit változtani kellene Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválján, és a búcsú-jelleget át kellene fordítani a minőségi szórakoztatás+borfogyasztás irányába. Nem tudjuk, hogy nem, vagy túl jól sikerült a dolog, esteleg valami más ok vezetett az elváláshoz, ám úgy tűnik, szakítás ide vagy oda, a fesztivált augusztus 17. és 20. között megrendezik: két színpadon, több tucat fellépővel, valamint új helyszínekkel és attrakciókkal. Az idei évben a Boglári Szüreti Fesztivál színpadára lép Péter-Szabó Szilvia, Janicsák Veca, Szulák Andrea, Dániel Balázs, az Amigod, a Magna Cum Laude, a PASO, az USEME, Ruby Harlem, a Zorall, a Bikini, az Irigy Hónaljmirigy, a Paddy and the Rats és még sokan mások. 

Balatonboglári Szüreti Fesztivál, Balatonboglári Borgazdasági, főszponzor, Balatonboglár

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek