Ma elstartol a Müpa nyárindító fesztiválja: Hey, June 2019.

2019/06/17  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Június 17. és 25. között beköltözik a könnyűzene a Müpába. Nem pusztán arról van szó, hogy az előadók fellépnek az ország egyik legjobban szóló zeneházában, hanem arról is, hogy mindegyikük speciális műsorral készül a számukra is különlegességnek számító koncertre.

Ma elstartol a Müpa nyárindító fesztiválja, a Hey, June

Hat év után megjelenő, legújabb lemezével, a Woods, Spirits & Sorcery című albummal a Zságer Balázs vezette Žagar zenekar ismét bebizonyítja, hogy bátran, megalkuvás nélkül járja az útját. A témaválasztás minden eddiginél szürreálisabb: a természet és a természetfeletti világának határán mozogva indián diablerók, trópusi rituálék, éneklő gombák és révülő tigrisek elevenednek meg, mindehhez Afrika és Dél-Amerika törzsi ritmusvilágát és a keleti zenék meditatív szellemiségét hívják segítségül. A június 17-i koncert különleges hangulatának megteremtésében olyan neves művészek lesznek a zenekar segítségére, mint Barabás Lőrinc, Gozlán Fatima, Ibro Fall és Bakai Márton.

Az utóbbi években a Mörk nemcsak a hazai könnyűzenei szcéna egyik meghatározó zenekarává nőtte ki magát, de nemzetközi porondon is szép sikereket tudhat maga mögött. A németországi Elbjazz Festival és a Leverkusener Jazzstage után pedig a Müpa Fesztivál Színházának színpadán is megmutatják magukat.

„Ez a koncert azért lesz különleges nekünk és a közönség számára is, mert egyetlen este leforgása alatt a Mörk eddigi teljes életútja hallható és látható lesz” – mesélte a Müpa Magazinban a zenekar. Június 18-án a 2018 októberében megjelent EP, a The Death of Mörk, és az áprilisban megjelent The Resurrection of Mörk mellett néhány ritkán játszott, ám most újrahangszerelt, szinte titkos dal is elhangzik majd.

Hosszú szünet után idén jelentkezett új albummal a Kistehén zenekar is, melynek Bocsánat című korongja a hetedik a sorban. A Bocsánat című album – amely a zenekar igazi közös produkciója Kollár-Klemencz László sajátos szövegeivel – egy rendhagyó előadás keretein belül mutatkozik be június 19-én a Müpában. A koncerten vendégelőadókkal és egy teljes gospel lánykórussal kiegészülve hallhatjuk az új, és a kultikus Kistehén-dalokat is.

Csemer Boglárka, vagyis Boggie nevét akkor ismerte meg a hazai közönség, amikor 2014-ben Parfüm című videóklipje bejárta a világot.Több nyelven megszólaló dalaiban bátran keverednek a stílusok – pop, jazz, francia sanzon, klasszikus és világzene -, ám mégis jellemzően „boggie-san” szólalnak meg. Boggie nem titkolja, hogy a június 24-i koncerttel egy régi vágya teljesül, ennek megfelelően gőzerővel és külön erre az alkalomra megálmodott látványvilággal készül. „Nekem ez a koncert egy ajándék. Öt éve álmodom a Hey, June!-ról. Aznap esete semmi mást nem akarok, csak egy remek koncertet adni, élvezni minden pillanatát és hatalmas élményt szerezni a közönségnek.”

A 30Y kocsmakoncertje 2015-ben pont a Müpában debütált, bár az akusztikus hangszerelés és a közvetlen hangú koncertek szinte összeforrtak már a zenekar nevével. A 2012-es Szentimentálé album egyszerre lett a 30Y saját akusztikus daloskönyve, és azok újragondolásának tárháza. A közönség számtalanszor hallhatta őket fesztiválokon vagy éppen utcazenélve, június 25-én pedig egy különös, képzeletbeli restiben szólalnak majd meg az ikonikus dalok Beck Zoli összetéveszthetetlen hangján. A vasútállomáshoz természetesen kalauz is dukál: Mucsi Zoltán vállalta magára azt az édes terhet, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben moderátorként és narrátorként irányítsa az estét.

Hey, June, Müpa, Zagar, Boggie, Mörk, Kistehén, 30y

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek