Mr. Bombastic, Kool and the Gang, Deladap: új butikfesztivál lesz július végén Zamárdiban

2022/03/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal.

Mr. Bombastic, Kool and the Gang, Deladap: új butikfesztivál lesz július végén Zamárdiban

„Zamárdi 2006-ban adott otthont először az EFOTT-nak, egy évvel később itt indult el a Balaton Sound, 2013-ban pedig a STRAND Fesztivál. Ezek az események Zamárdi, a Balaton és Magyarország turisztikai életében is meghatározó szereplők. A ZamJam célja, hogy a város egy más arcát is megmutassa a hozzánk érkezőknek és ünnepi hangulatot hozzon azoknak is, akik itt laknak, vagy helyben nyaralnak. Erre a három napra szeretnénk ünnepi díszbe öltöztetni Zamárdit, kinyitni a teraszokat és egy a régióban hiánypótló programmal ajándékozni meg a közönséget" – mondta el Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

A szervezők szándéka szerint butik méretű és Zamárdi több pontját érintő fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak, előzetesen is utalva az esemény ünnepi, nyaralást idéző hangulatára. A város többi pontján zajló programok belépőjegy nélkül látogathatók.

A MOL Nagyon Balaton színpadon különleges koncertek várják a közönséget.

Július 29-én egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang a fő fellépő, előttük a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go lép fel. Másnap Geszti Funky címmel Geszti Péter, Váczi Eszterrel és a Jazz + Az fúvósaival kiegészülve a művész életművének „alkalomhoz illő" darabjait mutatja be, a Jazz + Az és a Rapülők programját is megidézve.

 „A Geszty Funky egy Balatonra és funky-ra hangszerelt koncertest lesz, amiben Repülők, Jazz +Az, és Gringo Sztár dalokat fogunk játszani. A dalok abszolút a funky-feeling jegyében szólnak majd. Ezért is Váci Eszter lett a vendégem, akivel a Jazz+Az-ban együtt zenéltünk – illetve a Jazz + Az fúvósai  jönnek kiegészíteni a szokásostól nagyon eltérő koncertet. Mert bár van egy Best of Geszti koncertsorozatom, de ez teljesen más lesz, ugyanis ezt a dallistát nem játsszuk máshol. Ráadásul itt fogjuk először bemutatni a legújabb LGT feldolgozásunkat, az Embertelen dalt – ami egy embertelen funky volt eredetileg is, de most hozzá teszünk egy kis rapet, hogy kikeverjünk belőle egy jó kis nyári slágert" – mondta Geszti Péter.

Előtte egy igazi, hazai legenda, Charlie koncertezik.

A záró este főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai-jamaicai származású Shaggy lesz. Előtte az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap lép fel. A Random Trip csapata vállalta, hogy a műfajhoz illő programmal és vendégekkel készül a színpad nyitó produkciójaként. Velük lesz mások mellett Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér és Nagy Kristóf.


  
Jazz a parton
Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Terasz az egyik igazán fontos hely, ahol fröccsel a kézben várhatjuk az esti koncerteket. „Séf a parton" címmel naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről, a Budapest Jazz Club pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a közönséget. Itt lesz Micheller Myrtill és a Pintér Tibor Duo, Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás,  az Orbay Lilla Quintet,  a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens dj-i állnak színpadra.
 
Kilátó koncertek
Talán sokan nem is tudják, hogy a déli part egyik legszebb kilátása nemcsak a Zamárdi parthoz, de a kőhegyi kilátóhoz kötődik. A Kilátó Terasz kertjében naponta egyszer, 17 órakor koncerttel várják a közönséget. Az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel, Cseh Tamás estjével.  
 
Házigazdák
A ZamJam házigazdái között sok-sok helyi lakos mellett hírességek is szerepet vállalnak, azok, akik törzsvendégnek számítanak a városban.

„Nem titok, hogy minden évben itt vagyunk pár hetet a feleségemmel és a gyerekeimmel. Igazi déli partinak vallom magam, aki papucsban és pólóban jár, aki hekket és lángost eszik és aki legjobban Zamárdiban szeret úszni, pecázni és pingpongozni. A ZamJam szervezői minden bizonnyal ezért kértek fel épp engem, hogy legyek az induló fesztivál házigazdája. Minél több időt is szeretnék ott lenni majd!" – mondja Tilla, aki a tervei szerint ezt a hétvégét is Zamárdiban tölti majd.
 
A ZamJam programja a következő hetekben folyamatosan bővül. Túrákat, sport- és családi programokat tervezünk szerte a városban, amihez a szervezők várják a helyiek közreműködését, ajánlatait is. Ha van olyan program, amit a saját teraszán szívesen megmutatna valaki, várják a javaslatokat. Ugyanígy része lehet a ZamJam kínálatának, ha egy étterem, kávézó, fagyizó kedvezményekkel, kedvességekkel várja a ZamJam vendégeit. Az ötleteket, ajánlatokat az info@molnagyonbalaton.hu címen várják a szervezők.

Programok A-Z-ig


BERECZKI KATA – A Balaton-ihlette képzőművész munkái adják a butikfesztivál arculatát
CHARLIE – A lírai önvallomások reszelős hangú királya minden korosztály kedvence
DELADAP! – Zúzós dirty jazz, elektronikus alapok, csodás énekesnők – igazi sodró zenei kaland.
DJ VENOM – A pécsi hip-hop rajongó töritanár eszelős partit celebrál.
GESZTI FUNKY – Geszti Péter funkyra hangolja önmagát és a ZamJam-et.
JÁRAI MÁRK – A Halott Pénz hangja Cseh Tamás-dalokat énekel.
KOOL AND THE GANG – Minden funky-zenekar világhíres ősapja (és egyben ősanyja) minden testet rezgésbe hoz.
SHAGGY – Mr. Boombastic egy koncert erejéig a reggae lüktetésével varázsol Zamárdiból karibi beach-et.
LITTLE G WEEVIL – A világ egyik legjobb blues-gitárosa és énekese, Szűcs Gábor is Zamárdiban zúz.
JAZZANOVA – Nu-jazz, chill-out és egy kis latin zene – coolság, egyenesen Berlinből.
SZIKORA RÓBERT ÉS AZ R-GO – Csikidam-buli mega slágerekkel – amíg csak bírjuk.
LOVASI AKUSZTIK – Lovasi mester elégikusabb projektje.
 
A Budapest Jazz Klub bemutatja:
MICHELLER MYRTILL – Amikor szépség, harmónia, jazz és swing egy csomópontban fut össze.
OLÁH KRISZTIÁN QUARTET – A világ egyik legjobb jazz-zongoristája 2020-ban alakult quartettjével lép a közönség elé.
ORBAY LILLA QUINTET – A frissen alakult csapat jazz sztenderdeket játszik, latinos és groove-os beütésekkel
SÁRIK PÉTER TRIÓ FEAT BERKI TAMÁS – A komolyzenében is jártas jazz-zongorista kitűnő triójához a magyar jazz éneklés megkerülhetetlen szupersztárja csatlakozik.
POCSAI KRISZTA QUARTET – Egy gyönyörű hangú jazz-énekesnő és zeneileg állandóan megújuló kvartettje
SZŐKE NIKOLETTA QUARTET – New York, London, Japán, Zamárdi: a világon mindenhol népszerű a zenekar

ZamJam, zamárdi, Kool and the Gang, Shaggy

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest