Rövid filmek, hosszú koncertek: Hobo-dupla, Harcsa Veronika, Midnight Buzz

2019/10/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A rövidfilmek és a játékfilmek mellett különleges koncertekkel várja közönségét Románia legrégibb filmes seregszemléje, amely november 6-a és 10-e között zajlik a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

Rövid filmek, hosszú koncertek: Hobo-dupla, Harcsa Veronika, Midnight Buzz

A 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a koncertek sorozatát a fesztivál előestéjén a CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely előadása nyitja. A csoport céljai között elsősorban az új magyar zenei élet gondozása, valamint a fiatal és rangidős zeneszerzők, alkotók, előadók összehozása szerepel.

Az Alter-Native szinte évente visszatérő, régi jó barátjának számító Földes László Hobo két koncertet ad. Előbb a Woodstock című produkcióját láthatja és hallhatja a közönség, ennek célja magyar nyelven visszaadni a hatvanas évek érzéseit, gondolatait és zenéjét, amelyek elindították útján a művészt. Hobo Marosvásárhelyen a Viharban születtem című előadásával is színpadra lép, mindkét koncertet először hallhatja az erdélyi közönség.

Koncertet ad Harcsa Veronika is, aki legújabb partnerével, az oroszországi születésű, Junior Prima díjas hárfaművész Razvaljajeva Anasztáziával lép színpadra.

A fesztiválon lesz mozikoncert is CSOMA - Opera Cinematique címmel, amely Szemző Tibor narrátor, Kéringer László énekes és Gőz László basszustrombitás előadásában Kőrösi Csoma Sándornak állít emléket.

A fesztiválon fellép még a Midnight Buzz brassói együttes, valamint a Balázs Elemér Group is.

A versenyprogramról itt található több információ.

 

filmfesztivál, Hobo, Harcsa Veronika, Balázs Elemér Group, Midnight Buzz, Marosvásárhely

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek