Sub Bass Monster, Junkies, Group'n Swing: Vagabond Korzó – ingyenes dzsembori szombaton

2019/05/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ahogy az elmúlt fél évtizedben mindig, június első szombatján rendezik meg Dunaharasztiban a Vagabond Korzó elnevezésű egynapos, ingyenes zenei dzsemborit.

Nagy öröm számunkra a fellépők között látni a híres-neves STUKKER zenekart, akiket már lassan évek óta nem láttunk...

2014-ben Kőszegi Zsolt, az Equus, az S-Modell énekese álmodott meg egy olyan rendezvényt, amely közvetlenségével, egyszerűségével, letisztultságával kissé kilóg a divatosabb fesztiválok sorából. Ahol nem történik más, minthogy különösebb felhajtás nélkül ismerősök, ismeretlenek találkoznak, haverkodnak, zenélnek, hallgatnak, néznek, ízlelgetnek, kortyolgatnak és örülnek, hogy együtt lehetnek. S ahol nincsenek műfaji korlátok, tematikus színpadok, csak a ZENE!

Nyilván ő sem hitte volna a kezdetekkor, de idén már kilenc helyszínen közel négytucatnyi produkció ad koncertet a Pesthez közeli településen. Köztük olyan előadók és formációk, mint Sub Bass Monster, a Junkies, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Group’n Swing, Krisz Rudi, Fekete Jenő és Horváth Misi duója.

A miliőből kiindulva meg már szinte magától értetődik, hogy a WOODSTOCK 50 HUNGARY turné is tiszteletét teszi majd igazán illusztris fellépőkkel, a korszakos beatünnep hőseit leghitelesebben idéző honi tribute zenekarokkal – Lead Zeppelin, a Stoned és nem utolsósorban a Vagabond Korzó alapító atyjának együttese, a Joe Cocker Coverband.

A működéshez szükséges kondíciókat a helyi önkormányzattól, kisebb-nagyobb cégektől, vállalkozásoktól, civilektől, sokszor pártoló családoktól kapargatják össze a szervezők. Van, aki százezres tétellel, akad, aki a zsebéből kivett ötezer forintossal járul hozzá a költségekhez. A támogatók száma szerencsére egyre nő, lassan a százhoz közelít. 

A színpadok között valahol ott áll majd a Magyar Vöröskereszt Véradó Kamionja is, ahol 11-18 óráig várják a segíteni szándékozókat. A "bátrak" a véradás végén a Vagabond Korzón résztvevő előadók ereklyéiből turkálhatnak pólókat, CD-ket, miegymást.

Vagabond Korzó, Dunaharaszti

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek