Szelfik a Szigetről – Megkóstoltattuk az énekessel: Schwartz Dávid jövőre nagykanállal eszi a fesztivált!

2017/08/14  ·   Fesztivál   ·  Schwartz Dávid

Zenészként sokszor irigykedve gondoltam barátaimra, akik egy vagy több napra kilátogathattak a Sziget fesztivál forgatagába, ami számomra csak képekből, élménybeszámolókról volt ismert egészen idáig. Legyintettem, hogy biztos jó dolguk van, de általában vagy magam is koncerteztem, vagy épp akkorra esett az éves pihenőidő. Amit általában csendben töltök, egy jó könyvvel vagy ejtőzéssel. Néha azonban meg kell törni megszokott sémát...

Szelfik a Szigetről – Megkóstoltattuk az énekessel: Schwartz Dávid jövőre nagykanállal eszi a fesztivált!

Ezért aztán izgatottan mondtam igent, amikor felkértek, látogassak el a fesztiválra és írjam meg az élményeimet. A negyedik napra kaptam belépőt, és szombaton el is indultam a hídon, az ismeretlen felé...

A hatalmas kígyózó sor ellenére feltűnően gyorsan hömpölyögtünk a bejárathoz, gördülékenyen és simán hozzájutottunk a szalagjainkhoz. Aztán hirtelen úgy éreztem magam, mint egy túlterhelt számítógép processzora. Elképedve néztem a forgatagot és a programok helyszínét elém táró térképet. Határozott léptekkel elindultam a Telekom Petőfi Volt színpad felé – legalábbis azt gondoltam. Hosszú gyaloglás után eszméltem rá, hogy teljesen más színpadhoz érkeztem meg, de még nem ismertem ki magam eléggé. Aztán gyorsan útbaigazított egy kedves holland vendég.

A The Couple már hangolt a közelgő koncertre, Eszes Viki a zenekar frontembere fülig érő mosollyal integetett a színpadról amikor meglátott. Büszkeséggel töltött el a látvány, hiszen ismerem immár közel tíz éve. Követem pályafutását, és lenyűgözött a koncert, amivel készültek. A színpad és a technikai háttér maga volt a megtestesült álom. Remek hangmérnökök ténykedtek amúgy a rendezvény egész területén. Nem volt szeglete a szigetnek, ahol ne szólt volna valamilyen zene. Nem győztem kapkodni a fejem, de igazán tetszett ez a sokszínűség.

Aztán bóklásztam tovább, céltalanul, átadva magam a hely szellemének. Testfestett turisták színes forgataga a világ minden pontjáról. Semmi tolongás vagy balhé, mindenki „ráfeküdt a vízre”, egyszerűen eggyé váltak az atmoszférával. A hömpölygő forgatagban több kedves ismerőssel is találkoztam, így bandába verődve nézelődtünk tovább.

Mondanom sem kell, legközelebb egy alkalmasabb lábbelit választok, hiszen jó nagy területet kell bejárni, ha az ember mindent látni akar. Alapvetően a legnagyobb kellemes csalódásom az volt, hogy kulturáltan szórakoznak az emberek. A kempingek biztonságosak, számos értékmegőrző is található a sziget területén. Remekül koordinálják az embereket, semmi káosz. Csak a gondtalan szórakozás. Miután csillapítottuk kilométer hiányunkat, letelepedtünk a nagyszínpadhoz közel és jöttek a nagykoncertek.

A délutáni előadásoktól kezdve figyeltem az eseményeket. És ámultam a technikán. Számomra minden nagyszabású élő koncert öröm. Pláne, ha ilyen műszaki-technikai csapat van a háttérben. A hangzás, a fények, a pirotechnika. Minden énekes-zenész álma. És a hazai, valamint külföldi előadók otthonosan mozogva birtokolták ezt a színteret. Egymás után jöttek az újabb és újabb áll-leesős pillanatok, de a pálmát az általam legjobban várt előadó, Macklemore vitte. Színtiszta energia, amit az úriember nem sajnált a publikumtól. Mindezt emberséggel, közvetlenséggel adta át a Sziget közönségének! Szinte a zsigereimet is átjárta, teljesen új magaslatokba emelt. Feltöltött. Kikapcsolt. Hosszú ideje nem buliztam ekkorát. És bizony eljátszottam a gondolattal, milyen frenetikus érzés lehet egy ilyen színpadon játszani... 

Nyugtázva a napot úgy hiszem, jövőre is itt a helyem, legalább 2-3 napra visszatérek majd. Rég ért már ilyen kellemes élmény. Több lettem általa. Azt gondolom, jó időre elegendő motiváció és impulzus ért, hogy továbbra is azt mondhassam: Minden lehetséges, ha kitartasz az álmaid mellett.

Köszönöm, Sziget, köszönöm, Koncert.hu!

A magunk nevéven: Szívesen!

És ha kíváncsiak vagytok, milyen, ha maga a szerző áll a színpadon, itt a következő koncertje:

Koncertkiállítás vajon mi? Schwartz Dávid megmutatja!

 

Sziget 2017, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek