A dalszerzők nem adtak engedélyt az ismert melódiák felhasználására a készülő Grease-sorozatban

2019/10/16  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

John Travolta és Olivia Newton John 1978-as legendás musical-je visszatér a filmvászonra az HBO MAX saját gyártású sorozataként, „Grease: Rydell High” címmel.

A dalszerzők nem adtak engedélyt az ismert melódiák felhasználására a készülő Grease-sorozatban

Az új sorozat történetét is a Rydell High világába és annak környékére pozicionálták – ebbe a suliba járt Danny és Sandy az eredeti filmben. A HBO Max közlése szerint szerint a „Grease: Rydell High” ismerős karaktereket is felvonultat, de mellettük számos új szereplő is helyet kap majd.

 

A sztori marad az '50-es években – s ugyabban a zenei világban. Állítólag kijönnek jópár új dallal, nem is tehetnek másként, mert hiába vágyna a közönség az örökzöld dallamokra, pillanatnyilag nem valószínű, hogy felcsendülnek a sorozatban.

A dalszerzők háza táján kell keresni az okot, akik például a következők:

GreaseBarry Gibb

Hopelessly Devoted To You: John Farrar

Grease Lightning, Summer Nights, Beauty School Dropout, Look At Me I'm Sandra Dee, It's Raining On Prom Night, Alone At A Drive In Movie stb.: Warren Casey, Jim Jacobs.

Ez utóbbiaknak köszönhető egyébként az egész musical. A két pasi 1963-ban ismerkedett össze Chicagóban. Az ötlet 1970-ben, egy színházi bemutató utáni partin született, ahol az ötvenes évekből való régi hanglemezeket játszottak, felelevenítették az általuk is megélt korszak hangulatát: ekkor javasolta Jim Jacobs, hogy próbáljanak meg egy zenés színdarabot összehozni, mely az ötvenes évek végén, a greaser korszakban játszódik. Még aznap éjjel, néhány sör után össze is állt az alaptéma. Középiskolás, bőrdzsekis greaser fiúk és barátnőik, régi autók, gyorsétterem, autósmozi, hozzá a Rock and Roll korszak aranykorának hangulata és zenéje... Még aznap este megszületett a mű címe, a Grease.

Nos, most pontosan ők azok, akik az új produkciótól megtagadták a dalok felhasználására kért engedélyt. A variety.com cikkében nem olvasható indoklás.

Volt már Grease 2., ami nem nagyon jött be a közönségnek, sőt, lett volna 3. rész is, amely a főszereplők gyermekeiről szólt volna, de ezt a két sztár nem vállalta be. Volt Sing-A-Long, ultra HD, újrakevert, élő (!!!) és sok egyéb más változata az eredetinek, melyek, úgy tűnik, nem zavarták a szerzőket, de talán mára már úgy érzik, ezt a sokadik bőrt nem kéne lehúzni a legendás musical-ről... Csak találgatunk, persze. És imádjuk a dalokat, John Farrar talán nem haragszik meg érte, ha ezt ideillesztjük :)

 

 

Grease, sorozat, HBO

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek