Elkészült a Halott Pénz filmje

2019/12/04  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

15 év, 95 perc 15 dal, 22 kamera, 3560 vágás és 25.000 rajongó... Számokban kifejezve így lehet összefoglalni azt az filmet, amely a 15 éves Halott Pénz történetét mutatja be a júniusi Telekom VOLT Fesztivál jubileumi show-ján keresztül.

Bemutatták a Halott Pénz filmjét

A számos vendéget felvonultató koncert legemlékezetesebb pillanatai mellett a filmben a zenekar tagjai, hozzátartozók, zenésztársak, barátok is megszólalnak.

„Szerettük volna különlegessé tenni ezt az évet a rajongók és a zenekar számára is, így jött az ötlet, hogy a VOLT Fesztiválos koncertünk köré felhúzzuk kicsit a Halott Pénz történetét is egy film formájában. Egy kicsit koncertfilm, egy kicsit dokumentumfilm, és nagyon az,  amit reményeink szerint majd megmutathatunk a gyerekeinknek 15 év múlva."– fogalmazott Marsalkó Dávid a filmmel kapcsolatban.

"Szerintem sokan nem is gondolják, hogy mennyire különleges személyiségek állnak a Halott Pénz produkció mögött. A dalokhoz fűzött történeteken keresztül beleláthatunk abba, hogy a sikerük mögött rengeteg munka és az elhivatottság mellett kétely, és sok nehéz pillanat is van. Ebben a filmben őszintén szólalnak meg és most meg mutatják, hogy kik is ők valójában." – mesélte Könyves Dina, a film rendezője.

„A Halott Pénz 15 éve, különösen az utolsó néhány számomra az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb hazai sikersztori. Szerencsém volt, hiszen jelen lehettem akkor, amikor még a Nagy-Szín-Pad! versenyünkön indultak, aztán ugyanabban az évben, amikor először töltötték meg az Akvárium Klubot, majd három napon át újra és újra. Közelről láttam, ahogyan fesztiválok megkerülhetetlen headlinerei lettek és nekik köszönhetem, hogy megszületett minden idők legsikeresebb hazai fesztiválhimnusza, a WellHelloval közös „Emlékszem, Sopronban". Idén, amikor a VOLT adott otthont a Halott Pénz jubileumi fesztiválshowjának, kötelezőnek éreztem, hogy ezt az eseményt  egy egész estés film formájában örökítsük meg..." – mesélt a film születéséről Lobenwein Norbert, a VOLT Film producere. 



A film január 1-jén a M2 Petőfi TV-n is látható lesz majd.

Halott Pénz, film, VOLT Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek