Vihar a biliben, avagy tényleg áll a bál a Barta Tamásról készült film körül?

2020/07/27  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Először megírtuk, hogy elkészült. Ez volt 2019 őszén, és akkor volt is egy zárt körű bemutató. Aztán március 14-én lett volna a tényleges premier, ami az ismert okokból elmaradt. Most, hogy eljött a halasztott bemutató ki tudja melyik időpontja, hirtelen felbukkantak a vetítés ellenzői.

Blikk, 2020. 07.24.

A Port.hu szerint július 23-án lett volna a premier, ezt akkor kerestük ki, amikor jelentkezett a film egyik megszólított szereplőjének a felesége meg az ügyvédjük, hogy renonc. Erről itt írtunk.

A Blikk új infója, hogy Fekete Gábor – a Hungária és a Skorpió egykori dobosa, a tavaly nyáron elhunyt Szaxi Maxi öccse – is beállt a kórusba, akik a film ellen tiltakoznak, bár az érvelése – vagy a dolog tálalása? – több helyen sántít.

Próbáljuk megérteni, csak nehéz. Fekete szerint 1. a koncepció maga kegyeletsértő, ugyanis Barta és az édesanyja közötti magánbeszélgetésekre épül; 2. a film rendezője, Hajdú Eszter megszegte a neki tett ígéretét, ezért a saját szerepléséhez nem járul hozzá.

Azt sosem tudjuk meg, mi volt ez az ígéret, de ha tudnánk sem értenénk meg, hogy ezek a dolgok hogy mennek itt, nálunk. Nem úgy van, hogy az első, zárt körű vetítésen minden érintett részt vesz, és elmondják az esetleges észrevételeiket? Hogy van az, hogy csaknem egy évvel a film első vetítése után s a második, immáron nyilvános vetítése előtt hirtelen mindenkinek szívügye lesz a dolog, és orrba-szájba nyilatkozik a bulvársajtónak meg tiltogat...

A film producere szerint egyébként Fekete jelenete nem is került bele a filmbe, akkor meg végképp nem értjük azt, hogy mit akar a zenész letiltani. Ha mindez igaz, persze.

Ez az egész kezd egy nagyon rossz ízű valamivé átváltozni, pedig maguk a készítők azt nyilatkozták, hogy csaknem egy évtizedig dolgoztak rajta. Ha ez igaz, akkor kár lenne egy mímelt bulvárbotránnyal hírverést csapnineki, mert nem méltó sem a történethez, sem az alkotókhoz. Ha meg ténylegesen vannak tiltakozók, akkor a történetet legyenek szívesek kerek mondatokban elmesélni, mondjuk egy filmes vagy zenei lap hasábjain is, ne sejtelmes félmondatokat legbegtessenek normális magyarázat nélkül.

És tényleg, mit gondolnak minderről az LGT egykori tagjai? Vagy bárki, aki látta már ezt a filmet...? Akad olyan? Szívesen beszélgetnénk vele!

 

Elkészült az LGT egykori gitárosáról szóló zenés dokumentumfilm

Barta Tamás, LGT, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak szexibb hangon kezdtek énekelni a karantén idején

Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak...

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején – állapította meg egy friss amerikai tanulmány. A tavaszi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Finoman szólva: furcsa évadot zárnak a szabadtéri koncerthelyszínek

A járvány sújtotta idei évadot rengeteg újratervezés jellemezte. Jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, a Kobuci kert október 8-án zárja a nyarat a Góbé zenekar koncertjével, a Barba Negra Track programján nem tudunk kiigazodni: nem látjuk, hol a szabadtér vége és hol kezdődik a klubszezon, de arra következtetünk...

Budapest Ritmo Piknik: 15 ingyenes szabadtéri koncert piacon és placcon

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes szabadtéri koncertet rendeznek – ezúttal nem az Akváriumban, hanem három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téri piac előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek