Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

2018/11/06  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Az Il Volo – a tagok fiatal kora ellenére – már most komoly sikerekkel büszkélkedhet. Fotó: IL VOLO (FB)

2018-as európai turnéjának keretében Budapesten koncertezik az Il Volo. A Gianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) alkotta együttes 2009-es megalapításakor az énekesek nem titkolt célja volt egy, a legendás Három Tenorhoz hasonló trió létrehozása. Mára az Il Volo – némileg újra gondolva az alapításkor megfogalmazott célt – sikerrel ötvözi a népszerű operák világát a könnyűzene elemeivel. Olyannyira, hogy az együttest a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő crossover műfaj egyik legkiemelkedőbb képviselőjeként tartják számon. Nem véletlenül, hiszen az ifjú énekesek bátran, ugyanakkor stílusosan, finom ízléssel alkotják meg a klasszikusokban gyökerező, ugyanakkor nagyon is mai zenei világukat.

Az Il Volo – a tagok fiatal kora ellenére – már most komoly sikerekkel büszkélkedhet. Youtube-videóik több százmilliós megtekintést értek el, népszerűségük a popsztárokét is megközelíti. Eddig négy stúdióalbumot jelentettek meg és számtalan fellépésen, turnén vettek részt. Énekeltek többek között az olasz Szenátusban az egykori olasz köztársasági elnök, valamint az oslói 2012-es Nobel-békedíj koncerten a norvég király jelenlétében is. 2014-ben elnyerték a Latin Billboard Zenei Díjátadón “Az év legjobb csapata” díjat a latin pop albumok kategóriában, emellett megkapták az 'El Pulso Social' díjat is. 2015-ben részt vettek a Sanremói Dalfesztiválon, amelyet nagy fölénnyel megnyertek.

Pályafutásuk során együtt énekeltek többek között Barbara Streisanddal, Eros Ramazottival, Anastaciaval, valamint Plácidó Domingóval is. Utóbbival 2016-ban közös lemezt is megjelentettek Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors címmel, melyen a három tenor, Domingo, Pavarotti és Carreras munkássága előtt tisztelegnek az új generáció legsikeresebb énekeseiként.

2017-es, 15 állomásos amerikai egyesült államokbeli koncertturnéjuk minden helyszínen zsúfolt telt ház előtt zajlott, csakúgy, mint az ezt követő 29 állomásos európai fellépés-sorozat.

Az Il Volo tagjai 2018-ban ismét turnéra indulnak, melynek egyik kiemelt állomása Budapest lesz, ahol pályafutásuk legsikeresebb darabjait adják elő. A koncerten közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel: Marcello Rota, akinek neve nem ismeretlen a komolyzene hazai rajongói számára, hiszen a karmester Maestro Andrea Bocelli állandó karmestere.

Il Volo – Papp László Sportaréna – 2018. december 10. 20:00

Il Volo, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek