Toto Cutugno csiszolatlan gyémántra bukkant, el is hozza Budapestre magával

2019/04/17  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

Toto Cutugno – díszvendégként vagy zsűritagként – mindig jelen van a Sanremoi Fesztiválokon. Az idei Sanremoi Young Fesztivál nagy felfedezettje a csupán 16 éves Eden Lorenna: amint felcsendült  a hangja, Toto Cutugno rögtön tudta, hogy egy csiszolatlan gyémántra lelt. A verseny után azonnal felvette a kapcsolatot Edennel, és meghívta számos koncertjére. 

Toto Cutugno csiszolatlan gyémántra bukkant, el is hozza Budapestre magával

Az ifjút most a budapesti közönség is megismerheti, mert fellép Toto Cutugno Tüskecsarok-beli koncertjén is. A közel kétórás koncerten elhangzanak a nagy világslágerek, mint a L’italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, Soli, Innamorati, csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie című örökzöldek. Számos dalt ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel csendül fel, az 52 tagú zenekart Alterisio Paoletti karnagy vezényli majd.

Visszatérve az ifjú tehetségre: Eden a Roma közelében fekvő Pomeziában született. Zenei tehetségét édesanyjától, a kiváló hegedűművésztől örökölte. Eden Lorenna Luciano Pavarotti  "Nessun dorma"-ja hatására döntött úgy, hogy énekelni fog . Az operák iránt táplált szerelme azóta sem csökkent, bár énekmódjában ötvözi az operák és a popzene énektechnikáit.

 

Toto Cutugno olasz zeneszerző, énekes az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztárként az 1980-as évektől jegyzik, mikor a Solo noi című dallal megnyerte a Sanremoi Dalfesztivált. Ezt követően sorra jöttek a nagy slágerek, mint a L’italiano (Lasciatemi Cantare), a Donna Mia, Soli, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt. 1992-ben az Insimie című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Toto Cutugno 75. születésnapja alkalmából látogat önálló nagykoncerttel Budapestre, hogy 2019. április 27-én ismét elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok általa közvetített hamisítatlan mediterrán életérzését. A koncerten – a zenei élmény mellett – a közel 100 négyzetméternyi LED fal jóvoltából lélegzetelállító látványra készülhetünk, a világsztárt a hatalmas kivetítőkön az élőkép közel hozza szemünkhöz és szívünkhöz egyaránt!

 

 

Toto Cutugno, Aréna, sláger, nosztalgia, olasz pop, Eden Lorenna

 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek