A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

2021/01/16  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók megsegítésére. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

A kezdeményezés weboldalán ezt írják:

2020 nehéz év volt mindenkinek, és különösen nehéz volt a zene- és rendezvényipar munkavállalói számára. A rendezvénystop jogosságát senki sem vitatta a vírushelyzet bizonyos szakaszaiban, hiszen mindannyiunk biztonsága és egészsége az első. Viszont nagyon sokak megélhetése került ezáltal veszélybe, hiszen rendezvények híján se munkája, se fizetése nem volt – különösen az egyéni vállalkozóknak. A második hullám ha lehet, még rosszabb helyzetben találta a szektort, hiszen akinek még maradt is tartaléka, nagy eséllyel már felélte eddigre. Ez sarkallt minket arra, hogy a magunk eszközeivel megpróbáljunk valahogyan segíteni.

Kampányunkhoz olyan nagyszerű partnereket találtunk akik abban segítenek, hogy valahogy vissza tudjunk adni azoknak a munka nélkül maradt zene- és rendezvényipari szakembereknek – akik nélkül nem lenne koncert vagy fesztivál sem – mindazt, amit a közönség és mi is köszönhetünk nekik.

Hogyan segíthetsz?

Vásárolj Kókai Barnabás külön erre a célra készített mintáival nyomott pólókból, pulóverekből a lent található webshopban vagy a popshop.hu oldalán.

Az ezekből a termékekből befolyt összes bevétel a Fábián Juli Emlékalapítványhoz kerül, aminek alapvető célja az, hogy segítse azokat a zenészeket akik hosszan tartó betegség miatt nem tudtak fellépni, alkotni vagy dolgozni. Az első hullám során kiegészítették ezt a kört és rendezvénytechnikai szakemberek számára is írtak ki pályázatot. A vásárlásokból befolyó bevétel arra fordítjuk, hogy az alapítvány továbbra is tudjon segíteni egy újabb pályázaton az arra rászorulóknak.

A pólókat és pulóvereket január 15-től lehet előrendelni, a megvásárolt termékeket pedig február elején kezdjük el majd elküldeni nektek,

A Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke,  Szepesi Mátyás zenész-menedzser  szerint:

"Példaértékű, ahogy a zeneipar szerencsésebb helyzetben lévő szereplői igyekeznek segíteni a többieken. Sok zenekar visszaforgatja a Raktárkoncerteken keresztül kapott támogatás egy részét, akár rajtunk keresztül, akár saját akciókkal."

Az első hullám alatt azért igyekeztek tenni, hogy hosszú távon ne veszítsen jó szakembereket az ágazat. A tavaly tavasszal a Radio 1-gyel közösen indított gyűjtéssel hetven, a koronavírus-járvány által nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkás számára tudtak pénzbeli támogatást folyósítani, összesen tízmillió forint értékben.

Szepesi Mátyás hangsúlyozta: már a tavalyi pályázatok értékelése során nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon sok, akár középkorú háttérmunkás a szakmában eltöltött évtizedek, az azzal járó fizikai megterhelés és az igen speciális szaktudás miatt nehezen talál más lehetőséget a munkaerőpiacon. Nekik már létszükséglet a külső segítség.

Segíts, hogy segíthessenek.

Fábián Juli Alapítvány, jótékonyság, zeneipar, Save the backstage, merch

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek