Jótett helyébe zenét vár a Basszusgitárosok Klubja

2019/02/27  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Nagy dolgot vitt véghez a Basszusgitárosok Klubja. A közel 4 ezer főt számláló legnagyobb magyarországi basszusgitáros közösségi csoport hangszerekkel és erősítőkkel támogatta a Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthont.

Fot: Burattino

A kezdeményezés Tuba Dávid gitárheveder készítő ötletén alapul, az adományok átadására Gryllus Vilmost, a Kaláka Együttes egyik alapítóját és a magyar gyereklelkek kitűnő zenetanárát, Kossuth-díjas zeneművészt kérték fel. A csepeli Burratino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon így egy kisebb zenei csoport számára elegendő hangszerrel és erősítővel gazdagodott. Az alternatív iskola 1991-es indulása óta nyújt integrált ellátást, és végzi el a gyermekvédelem körébe tartozó feladatokat, valamint elhelyezést és nevelési programot biztosít az arra rászoruló gyermekeknek.

Tuba Dávid és a Basszusgitárosok Klubja a zene összefogó erejéből kiindulva álmodta meg a kezdeményezést, hiszen maguk is fontosnak tartják, hogy a zene szeretete a nevelés részét képezze. Adományukkal olyan gyermekeket szerettek volna támogatni, akik fejlődésében kulcsfontosságú lehet a zene szerepe, ugyanakkor nem áll módjukban hangszeren játszani. A csoport végül közösen döntött civil kezdeményezésük célcsoportjáról,

Keszthelyi István, a Burratino Általános és Szaképzőiskola, Gyermekotthon igazgatója a kezdeményezés kapcsán úgy fogalmazott:

„A gyermekotthonban nevelkedő gyerekek családi traumáik miatt valamilyen mértékben sérültek, és a felnőtt világgal alapvetően bizalmatlanok. Ezért a pszichés zavarok, sérülések feldolgozásához minden segítséget meg kell adjunk számukra, a zene pedig kiváló eszköz lehet ehhez. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Basszusgitárosok Klubja révén immár egy újfajta módon is segíthetjük a nálunk tanuló gyermekek fejlődését.”

A hangszerek átadására egy különleges ünnepség keretében került sor, amelyen Gryllus Vilmos, a Kaláka Együttes egyik alapítója, a magyar gyereklelkek kitűnő zenetanára, Kossuth-díjas zeneművész is közreműködött. Az átadást követően a zenei eszközök üzembe helyezése is megtörtént, amelyről a Vintage52 hangszerüzlet csapata gondoskodott Horváth Attila vezetésével. A hangszerek mellé kétszázezer forint adomány is összegyűlt, amelyet a támogatók szintén felajánlottak az alapítvány számára.

Szép volt, basszerosok!

jótékonyság, Basszusgitárosok Klubja, Burratino Általános és Szakképző Iskola

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek