Akusztikus Queen tribute műbajusz és pózok nélkül

2020/04/20  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Otthoni videósorozattal jelentkezett az Unplugged Pressure, vagyis Szabó Gergely "Szög" és Bátky Zoltán "BZ" akusztikus Queen tribute projektje.

Akusztikus Queen tribute műbajusz és pózok nélkül

Az Unplugged Pressure duót 2014-ben alapította Szabó Gergely "Szög" billentyűs (Dalriada, Mandara) és Bátky Zoltán "BZ" (At Night I Fly, Wall Of Sleep stb.) énekes-gitáros azért, hogy az egyik legfontosabb zenei inspirációjuknak számító Queen zenéjét rendhagyó módon, akusztikusan, lecsupaszítva tolmácsolják. A duó most egy otthon rögzített videósorozat keretében mutatja be a legendás zenekar dalait.

"Két fontos célja volt a duó létrejöttének. Egyrészt olyan dalokat is el akartunk játszani, amelyek sokak számára ismeretlenek, hiszen nem a Queen egyértelmű slágerei és himnuszai. Még a rajongók egy része is a Radio Gagával és az I Want To Break Free-vel azonosítja a zenekart, pedig a hetvenes évek progresszív irányvonalából kiindulva gyakorlatilag minden létező stílust játszottak és egybeolvasztottak a metaltól a swingen és a vaudeville-en át a funkig és a szimfonikus hatásokig. Másik célunk pedig az volt, hogy a szokásos tribute zenekaros túlzások, tehát műbajusz és pózok nélkül egy igazán intim formában tudjuk tolmácsolni ezeket a dalokat. A koncertjeink a különlegességek speciális átiratai mellett amolyan storyteller-jellegű, interaktív események, amelyeken szinte együtt zenélünk, éneklünk a közönséggel, néha elmesélve a Queen kevéssé ismert tényeit és történeteit, de akár kapcsolódó személyes emlékeket, vicces sztorikat is" – mondta Bátky Zoltán "BZ".

 

"Már a születésem előtt 9 hónappal Queen-rajongó voltam... Emlékszem, ovis koromban az akkori friss klipes dalaik (Miracle, Breakthru, Invisible Man, Innuendo, I'm Going Sligtly Mad stb.) egyedisége teljesen magával ragadott, és habár szervezett formában nem, otthon mindig próbálkoztam a számaik eljátszásával. BZ régebben énekelt Queen tribute zenekarban, de akart valami mást, én meg eleve szerettem volna a nagy metálkodások közepette egy kis levegőt venni, így kézenfekvőnek tűnt, hogy megcsináljuk e projektet. Zenei sokszínűségükhöz, legfőképp a jazz/swing vonalhoz igen jól passzolnak a hazai klubok és pubok, ahol családias hangulatban játszunk barátoknak, Queen-rajongóknak vagy annak, aki épp betéved, sőt, néha a tanítványaim is lenéznek a szülőkkel együtt. Amúgy nem kis próbatétel a végletekig kimunkált, sűrűn hangszerelt, többnyire bonyolult hangzatokkal operáló és szokatlan akkordmenetekkel teletűzdelt zenéjüket 2 fős "unplugged"-ra átformálni, de hát ez van... Élvezzük csinálni! – tette hozzá Szabó Gergely "Szög".

 

"Mivel sajnos jó ideig nem várhatóak fellépések, ezért addig is ezekkel az otthon rögzített felvételekkel szeretnénk kedveskedni mindenkinek. Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra! God Save The Queen!" – üzenték mindketten.



Unplugged Pressure, Queen, akusztik, Szabó Gergely

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek