Augusztusban az Apostol pótkoncertjével nyit az Aréna

2020/05/14  ·   Karanténban a világ   ·  Labancz Andrea

Az idei évben tele lett volna az Aréna naptára jobbnál jobb koncertekkel... A helyszín egyelőre üresen tátong, de az üzemeltető bízik az őszi nyitásban: Szloboda Gyula a folytatással kapcsolatban adott interjút.

Sportaréna

A Papp László Budapest Sportaréna ügyvezetője, Szloboda Gyula a Növekedés.hu-nak adott interjújában elmondta, bíznak abban, hogy az őszi időszakban már üzemelni tudnak, és így elérhetik idén a félmilliós látogatószámot.

A korlátozások ideje alatt a házban csak a karbantartók dolgoznak, a többiek otthoni munkavégzésre lettek ítélve, viszont a rendezvények tiltását követően a ház tulajdonosa,  ingyenes hasznosításra ajánlotta fel a területet az Operatív Törzsnek. Végül a Magyar Vöröskereszt kapta meg raktározási célokra a Budapest Sportaréna kijelölt területeit.

Arra a kérdésre, hogy egyeztettek-e a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról, az ügyvezető a következőket válaszolta:

"Az eddig meghozott gazdaságvédelmi intézkedések a teljes zárás, és ezáltal nullázódó eseménybevétel ellenére sajnálatos módon nem vonatkoznak ránk, így a helyzet tisztázása érdekében megkerestük a pénzügyminisztert és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert is, azonban levelünkre még nem kaptunk visszajelzést."

Mindezek ellenére bíznak abban, hogy ez az iparág is bekerülhet a támogatott piacok közé, hiszen a rendezvénytartási tilalom rendkívül súlyosan érintette a piaci szereplőket:

"Az anyagi támogatás mellett talán az egyik legfontosabb segítség az lenne, ha egy úgynevezett tömegrendezvénytartási szabályozást kialakítanák, segítendő az iparági szereplőket a biztonságos üzemelési modell felállíltása során. Ezek ismerétben – természetesen elfogadva, hogy egy esetleges második hullám felülírhatja az elképzeléseket – már tervezni tudna a piac, és megindulhatna a munkák megszervezése. Mi, mint multifunkcionális csarnok, koncertek és sportesemények mellett például kiállításoknak is helyet biztosítunk, így már az is fontos információval bírna, ha tudnánk, hogy egy kiállítás, ahol a látogatók egymáshoz képesti távolsága akár nagyobb is, mint egy élelmiszerboltban, mikortól szervezhető újra."

Az elmaradt koncertek pótlásával kapcsolatban a zárást követően azonnal elkezdtek dolgozni közösen a koncertszervező partnereikkel. A jó hír az, hogy az elmaradt koncertek számára már találtak új lehetséges időpontokat – van, amelyiket már idén őssszel pótolják, van, amelyik átcsúszik jövő tavaszra vagy nyár elejére –  egyes előadók esetében több alternatíva is rendelkezésre áll.

Ami már biztosnak tűnik - természetesen a korlátozások feloldásával számolva -, hogy augusztus 28-án az Apostol pótkoncertjével nyit az Aréna, majd másnap már a Republic rajongói vehetik birtokba a területet. Két külföldi sztárfellépőnél is sikerült új időpontot egyeztetni, így október 11-én érkezik az előzetes várakozások alapján fullos Arénába HAUSER, míg Harry Styles 2021. február 22-ére tolta hazai buliját. A többi még folyamatban, de amint lezárulnak a tárgyalások, azonnal közzéteszik az új információt.

Most már csak azért kell szorítanunk, hogy ne legyen második hulláma a járványnak!

Forrás: Növekedés.hu

Papp László Budapest Sportaréna, Szloboda Gyula, koncert, kényszerleállás, járvány, halasztás, új időpont, 2020

Képtár

  • Augusztusban az Apostol pótkoncertjével nyit az Aréna kép 83957
  • Augusztusban az Apostol pótkoncertjével nyit az Aréna kép 83962
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek