Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncertre még mindig nem

2020/05/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Először azt gondoltuk, a lényeg az, hogy az embereket szét lehessen ültetni, mint a renitenseket a suliban, de kilógott az uszoda meg a strand, nem beszélve a vidéken megtartható 200 mínuszos lagzikról. Szóval, nem értjük, de a téglában lehet a megoldás.

Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncerte még mindig nem

Arról is döntött a kormány, hogy augusztus 31-ig, ha a járvány miatt lemondja az utazásszervező az utazást, akkor a pénz visszafizetése helyett utalványt bocsáthat ki. Az utazónak 15 napja van, hogy nyilatkozzon, elfogadja-e ezt. Ha nem fogadja el, akkor a befizetett előleget vagy díjat vissza kell utalni neki. Ezért könyörögnek egy ideje a fesztivál- és koncertszervezők, de úgy tűnik, sokan vannak előttük a sorban. (hvg)

"Nagyon kevés ország van, ahol ez lehetséges, mostantól nálunk az"írja a 444.hu.

A szabadtéri rendezvény definícója:

olyan rendezvény, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik.

Példaként felsorolják a stadiont, uszodát, szabadtéri színpadot és szabadtéri mozikat is.

Uszoda...?

Szintén szabadtéri rendezvénynek minősül, ha a nézőket az  időjárás viszontagságaitól sátorral védik (például cirkuszsátor). 

A szöveg így fogalmaz: „e rendelet alkalmazásában rendezvény különösen a sportrendezvény, valamint 

  • a) a színházi előadás, 
  • b) a mozi, 
  • c) a cirkusz, 
  • d) a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, 
  • e) az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, 
  • f) a közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény [az a)–f) pont a továbbiakban együtt: kulturális rendezvény]."

Nem lehet minden széken ülni. (És akkor Pataky átírja a dalt Minden széken ültem már-ra?).

A kulturális és sportrendezvények látogatására vonatkozó közös szabályok szerint a nézők – a páholyok kivételével – csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az  egymás mellett és a  különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

És a páholyok? Oda nem megy a vírus, mert drága az ülőhely?

Zenés, táncos rendezvényeket nem lehet tartani. 

Újra feltesszük a kérdést: vidéki lagzik?

A rendelet szerint:

„függetlenül annak nyilvánosságától, tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén".

Ez pedig ez:

„Zenés, táncos rendezvény a  rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény (például: fesztivál, könnyűzenei koncert, táncház, táncklub, diszkó, rockklub), amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni”. 

Székes tánc?

 

fesztivál, nyár, koronavírus-járvány, veszélyhelyzet, tiltás, koncertek, szabadtéri rendezvény

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek