Legyenek végre – 500 fő alatti – koncertek!

2020/05/18  ·   Karanténban a világ   ·  Labancz Andrea

Civil kezdeményezés indult az 500 fő alatti szabadtéri koncertek megrendezhetőségéért, amihez bárki csatlakozhat. Ha már neked is hiányzik az élőzene, írd alá a petíciót!

Fotó: Paddy O Sullivan (Pexels)

A korlátozások enyhítésével a legtöbb iparág fellélegezhet, azonban a zeneipar még mindig fuldoklik. Persze érthető, hogy a járványveszély miatt nem térhetünk vissza hirtelen a régi szép időkhőz, amikor még önfeledten ugrándoztunk több ezer embertársunk szorításában, de talán – ha a járványhyelyzet megengedi –  lassan koncerteket is lehetne rendezni, átszervezett formában, a biztonsági előírások betartásával. A kormányzat egyelőre még nem érzi szükségesnek a startengedély megadását, pedig az összes zenész, szervező, koncerthelyszín, a háttérmunkások és a közönség is csak arra a bizonyos jelre vár, ugrásra készen.

A szakma kissé megtépázott hírnevének is jót tenne, ha beindulhatna az élet, és nem a kiosztott segélyeken kéne rágcsálódni – vagy egyáltalán igényelni –, hanem a megszokott – mindkét fél számára örömet okozó – szórakoztatásból tudnák fedezni szükségleteiket.

A Music Hungary Szövetség néhány napja már benyújtott egy komplett javaslatcsomagot a témában a döntéshozóknak, de válasz még nem érkezett.

Most egy civil kezdeményezés is elindult petíció formájában, amihez bárki csatlakozhat.

Mi már aláírtuk, és erre buzdítunk minden zenekedvelőt! Szeretnénk végre kilépni az online koncertek világából – de persze az egészség a fő.

 

Már van #koncertremennék-keret is a Facebookon

Már van #koncertremennénk keret is a Facebookon

Először volt a #zenélnénk keret, amely a Music Hungary Szövetség kezdeményezéséhez kapcsolódik, s amelyről a csatolt cikkünkben írtunk (alul), most már van #koncertemennék és #koncertremennénk keret is.
Esküvőt 200 főig lehet tartani júniustól – a zenészek meg már nagyon zenélnének... Mi következik ebből?

Kampányolnak a zenészek a koncertezésért. Ugyanitt lakodalmat vállalnak!

A kormányinfón elhangzott, hogy június 1-től minden megyében – kivéve Budapestet – 200 főig rendezhető esküvő és lagzi a megfelelő védőtávolság betartásával.
 
online, stream, koncert, karantén, élőzene, 500 fő, petíció, szabadtéri koncert, kezdeményezés

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek