Tényleg a remix a sláger: most a Kerekes Band élt a lehetőséggel

2020/04/30  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Nemrég arról írtunk, hogy a karantén egyik "legmegvalósíthatóbb" tevékenysége a remix, efféle EP-t tett közzé a Zagar is pl. Bár elsőre furcsa lehet, hogy egy világzenei együttes is remix albumot készít, ráadásul "lounge" remixet, de a Kerekes Band mindig nyitott volt a kísérletezésre.

Tényleg a remix a sláger: most a Kerekes Band élt a lehetőséggel

Nyugodjunk le, maradjunk otthon! Vagyis Calmdowner – Stay 'Sofa King' Home” – ezt üzeni az idén 25 éves Kerekes Band most megjelent lounge remix albumával, amit Dobrocsi Krisztián Fortebával készítettek.

A Kerekes 2013-ban ismerkedett meg Fortebával, a hazai elektronikus zene kiemelkedő alakjával. Évtizedes múlttal bír a deep- és techhouse szcénában, de a lounge-ambient zene lassabb, dallamosabb zenei világaiban is.

„Hirdettünk egy remix versenyt a Fábián Julival készült közös dalunkra, a Waiting for the Sunshine-ra, amire közel 30 remixer jelentkezett. Nagyon sok jó remix készült, de hozzánk Fortebáé állt a legközelebb. Azóta tart a barátság, ennek köszönhető ez a mostani ötszámos kislemez is" – meséli a zenekar.

 

"Nagyon nagy energiákkal és egy telt házas Müpa koncerttel vágtunk neki az idei évnek, hiszen idén 25 éves a Kerekes. Szerettük volna ezt a lendületet megtartani, hiszen sok külföldi koncert várt ránk, de úgy tűnik, most egy kicsit le kell nyugodnunk. Mivel próbákat nem tudunk tartani, így az új dalok írása is a jövőbe tolódik. Viszont – alkalmazkodva a jelen helyzethez – elkészítettünk Forteba barátunkkal egy 'lounge remix' kislemezt a korábban megjelent számainkból."

A Kerekes Band 25 éves jubileum koncertje a tervek szerint
november 14-én lesz
az UP Újpesti Rendezvénytérben.

 

 

Fotó: Zagar/FB

A legnépszerűbb karanténműfaj: REMIX!

Új remix EP-t tett közzé a Zagar, a hazai elektronikus zenei színtér szereplője. A több neves külföldi producer közreműködésével készült anyagon a tavaly megjelent stúdióalbum, a Woods, Spirits & Sorcery nyitó száma, a Lost Tribes öt remixe hallható.
Újabb remix készült az Anima Sound System 68 című számából

Újabb remix készült az Anima Sound System 68 című számából

Az Anima Sound System több mint 20 éves, legendás dalából Kubányi Bálint készített vadonatúj remixet és videót.

 

Kerekes Band, remix, Forteba, Calmdowner, Stay 'Sofa King' Home

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A magyar popzene állócsillaga múlt szombaton tizennegyedszer lépett a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.

Aki a virágot szereti: nárcisz és napraforgó Csepregi Éva programjában

Nemrég szóltunk, hogy a nem rég életmű-koncertet adó énekesnő április 27-én Babócsán fog dalolni a nárciszok kacspán egybegyűlteknek (link a cikk végén), akkor – anélkül, hogy bármiről is tudtunk volna – úgy kommentáltuk az infót, hogy majd nyáron fog a napraforgóról énekelni. De nem kellett nyárig várni.
Új koncertek