Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

2020/05/27  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Bár a Lánchíd mostanában nem pont zenei okokból került a lapok címoldalára, ez most az lesz. Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző Alan Walkerrel közös, „Time" című számához a COVID-19 miatt kiüresedett városokat megjelenítő videóklipet készítettek, amelyben a mi hidunk is felbukkan.

Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

A klipben Hans Zimmer Los Angeles-i otthonában zongorán adja elő a darabot, melyet Alan Walker egy víz alatti stúdióban (???) remixel. A járvány enyhülése után, a világ nagyvárosaiban (New York, London, Oslo, Los Angeles) az állandó otthonlétből kiszabaduló embereket látunk, akik meglepve nézik az épületekre vetített reménysugarat, melyet a videóklip személyesít meg. A nagyvárosok között feltűnik Budapest is, ahol a fővárosunk ikonikus hídjára vetített klipet nézik az emberek.

 

A klipet már 1,5 milliónál is többen látták világszerte, és az előadók videóinak eddigi megtekintései alapján nem kizárt, hogy akár több száz milliós nézettséget is elérhet, amely mind Budapest, mind az egész ország turizmusának feléledése szempontjából is fontos lehet.

Abban, hogy a klipbe Budapest is bekerült, nagy szerepe van a Freelusion csapatának, mely egy magyar alapítású, nemzetközi szinten jegyzett, videomapping technológiával foglalkozó cég. A nagyközönség elsősorban táncos produkcióikról, valamint a Britain’s és az America’s Got Talent-ben szerzett sikereikből ismerhetik, de nem mellékes az sem, hogy épületvetítés világbajnokságot nyertek, és az utóbbi években nemzetközi színházi előadások, Las Vegas-i szuperprodukciók, óceánjáró luxushajók show-műsorainak készítői, közreműködői. A Freelusion munkáját a hazai közönség legközelebb az őszi színházi szezon megnyitásakor a Thália Színház Gyilkosság az Orient expresszen című előadás, illetve az Operaházzal közösen készített Carmina Burana során csodálhatja meg.

 

S nem véletlenül ezt a videót  csatoltuk illusztrációként:pont a Bazilika előtt adott koncertet anno az a másik amerikai sztár, akit szintén magával ragadott a Lánchíd látványa, de úgy teljesen :)

 

Will Smith: Életem összefoglalójában biztosan benne lenne, amikor a Lánchídon táncoltam hajnalban...

Will Smith: Életem összefoglalójában biztosan benne lenne, amikor a Lánchídon táncoltam hajnalban...

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalának előadói, akik vasárnap fellépnek a francia-horvát döntőt megelőző záróünnepségen, egytől egyig imádták Budapestet és élvezték a részben ott zajlott forgatást.

 

 

Hans Zimmer, Alan Walker, COVID-19, klippremier, Budapest, Lánchíd

Képtár

  • Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is kép 84105
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek