Zanzibar 20. a Hajón

2019/11/29  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Zanzibar zenekar ebben az évben ünnepli a 20. születésnapját, amelynek megkoronázása egy igazán különleges, forró hangulatú születésnapi klubkoncert lesz az A38-on 2019. december 1-én.

Vadonatúj klippel jelentkezett a Zanzibar

Húsz éve már, hogy Cegléden megalakult a Zanzibar zenekar, amely annak idején olyan slágerekkel robbant be a köztudatba, mint a Nem vagyok tökéletes, a Szólj már vagy a Vágyom rád című nóta. A dallamos poprock daloknak és Terecskei Rita jellegzetes énekhangjának köszönhetően rövid időn belül az egész ország megismerte a csapatot.

A zenekarnak ez elmúlt húsz évben kilenc nagylemeze jelent meg, – ezek közül három aranylemez lett – több, mint ezer élő koncertet adott, elsősorban Magyarországon, valamint a szomszédos országokban, de turnéztak az USA-ban, Kanadában, felléptek Dublinban és Londonban is. A Zanzibar jó néhány zenei díj büszke tulajdonosa, így emMeRTon-díjat, több Arany Zsiráf és BRAVO Otto-díjat, Popcorn-díjat, Coca-Cola díjat, is kapott.

A jubileumi évet ünneplő banda utoljára 2015-ben adott ki lemezt, ezt követően a dalszerzés helyett inkább a fellépések kerültek előtérbe. A kerek évforduló apropóján viszont már tavaly hozzáláttak egy új kiadvány elkészítéséhez, melyről az első, Mi van? című nótát februárban mutatták be.

„Minden ember életében vannak sorsfordulók, mikor dönteni kell, hogy melyik úton megyünk tovább. Ez a dal alapvetően erről a vergődésről szól, illetve valahol az emberi kapcsolatokról is” – mondta akkor Terecskei Rita. „Én egyébként azt gondolom, nincs olyan, hogy jó vagy rossz döntés, csak döntés van, ami alapján elindul az ember valamilyen irányba.”

 

Az A38-on természetesen nem hiányozhatnak majd a kedvenc slágerek, ugyanakkor állítólag egy minden eddigitől eltérő, megismételhetetlen ünnepi programmal szeretnének a rajongóik elé állni. A színpadon feltűnnek majd régi barátok, különleges vendégek, felcsendülnek rég nem hallott számok, újrahangszerelt és még soha be nem mutatott dalok. Lesz múltidézés, örömzenélés, dalpremier, minden, ami igazán feledhetetlen zenei élménnyé tesz egy születésnapi koncertet.

Az új dalról ennyit azért már elárultak:

Zanzibar, Terecskei Rita, klip, születésnap, A38

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek