A Cloud 9+ frenetikus szülinapi bulit tartott az Akváriumban!

2018/03/12  ·   Koncertbeszámoló   ·  Simonyi Éva

Napjaink egyik legnépszerűbb feltörekvő zenekara idén lett 5 éves, amit egy óriási, telt házas szülinapi koncerttel ünnepelt meg az Akváriumban.

Fotó: Cloud 9

A zenéjében a pop, dubstep, dnb és hiphop zenei stílus elemeit vegyítő Cloud 9+ 2013 januárjában jelent meg a magyar zenei világban első dalával, a Supernovával.

 

Az első albumuk is ezt a címet kapta, és a Supernova meghozta számukra a várt sikert, számos fesztivál és programhelyszín állandó fellépői lettek, rendre teltházas koncerteket tolnak, a közönség imádja őket. Egyre több a vidéki fellépésük is, így nem csak a budapesti rajongóknak van lehetősége látni őket élőben.

Az együttes legújabb lemeze 2017 tavaszán jelent meg The Next Step címmel, amelyre – az eddigiekhez hasonlóan – angolul írtak dalokat.

 

Az együttes fennállásának ötödik évfordulójára egy nagyszabású koncerttel készültek, melyre március 10-én, szombat este került sor az Akvárium NagyHalljában. Az eseményre már napokkal korábban elfogyott az összes jegy, így nagy tömegre lehetett számítani, és valóban, amikor megérkeztem, már alig lehetett beférni a helyszínre, akkora volt a sor a jegyátvételi és ruhatáros pultok előtt.

A koncert nem sokkal 9 után kezdődött, az együttes szokás szerint szinte berobbant a színpadra, és már a legelején igen emelkedett volt a hangulat – át lehetett ugrani azt a rész, ahol bemelegedik a közönség. A tőlük megszokott módon most is elképesztő lendülettel játszották el kedvenc dalainkat, hiszen a facebookos esemény falán feltették a kérdést, hogy a rajongók milyen dalokat szeretnének hallani, és azok közül válogattak. Az énekes- frontember Szivák Zsolt elmondása szerint ez a koncert (is) a közönségnek és értük szól, úgyhogy azt szeretnék, ha megadhatnák azt, amit a rajongók szeretnének, kezdve azzal, hogy az általuk kiválasztott dallista hangzik el. Dicséretes! :)

A zenekar magával ragadó energiája és a közönséggel való közvetlen kommunikáció miatt emelkedik ki számomra a Cloud 9+-es koncertélmény sok más magyar zenekar által adott koncert közül. Rendkívül nyitottak rajongóik felé, folyamatosan fenntartják a figyelmet azzal, hogy bevonják őket a buliba. A frontember ezen az estén is (ha jól emlékszem minimum) három alkalommal fogta magát és mikrofonját, lejött a színpadról, és a közönség soraiban énekelte el pl. a Lights-ot, illetve szintén a hangosítópult előtt adta elő az akusztikus-egyszálgitáros dalukat, a Last Song For Your Heart-ot.

 

Sőt, úgy gondolták, hogy a közönségből való zenélés nem csak az énekes, alkalmanként gitáros kiváltsága kell hogy legyen, így Koller Márk, az együttes dobosa is lépett egy váratlant: a közönség feje fölött dobolt, amire úgy kerülhetett sor, hogy a rajongók közül néhány srác felemelte a dobszerkójával együtt egy munkalapon. Ilyet azért nem minden nap lát az ember!

Az este során több sztárvendég is színpadra lépett, többek között Járai Márk (Halott Pénz), aki Chester Bennington emlékére a Crawling-ot énekelte el a Cloud 9+-al; a Hide the pain Harold meme-ként híressé vált Arató András, aki az együttes legújabb klipjében is szerepel (Hide The Pain), és akit egyszerűen imádott a közönség; Mc Fedora, vagyis Lukács Dóra, aki több dalt is elénekelt az együttessel, de természetesen elhangzott a közösen megalkotott Amsterdam II. is a 2017-es albumról; illetve Mc Kemon, akivel az együttes szintén a The Next Step albumra vette fel a Take Me című számot.

Egy szó, mint száz, a Cloud 9+ megadta a módját a szülinapjuk megünneplésére, amiben remek partner volt az akváriumos közönség. A buli folyamatosan maxon volt pörgetve, egy percre sem ült le a hangulat, és a szokottnál talán kicsit mégjobban beleadtak mindent a srácok, amit a rajongók éreztek. Emlékezetes koncertet adtak csaptak a srácok, alig várom a következőt!

Innen is még sok-sok szuper, sikeres évet kívánunk a Cloud 9+-nak, hajrá, srácok!

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek