Az ABBA méltó utódai – lelkes verzió

2019/03/27  ·   Koncertbeszámoló   ·  Schwartz Dávid

Drága édesanyámmal lehetőségünk adódott ellátogatni a várva várt koncertre tegnap este az Arénába, amely szinte színültig megtelt.

Fotó: “THE SHOW – a tribute to ABBA”

Tátott szájjal hallgattuk, ahogyan szinte kísérteties hasonlósággal szinte lemezminőségben szólalt meg a formáció, amely nem először járt nálunk. Az énekesnők, Katja Nord és Camilla Dahlin külsőre és hangi adottságaikat tekintve is igazán méltó fáklyavivők, hiszen a nagy múltú ABBA már egy jó ideje nem turnézik.

(Vagy, ha igen, nem fizikai valójukban – aszerk.)

A Londoni Szimfonikus Zenekar – Hauke Wendt vezénylésével – is szerves részét képezte a shownak, plusz a produkció komplett koreográfiával és professzionális muzsikálással ejtette ámulatba a közönséget, amely egy emberként, sokszor talpra szökkenve énekelte a legendás slágereket. Rengeteg dinamikus egyveleggel készült a csapat, többször felkiáltottam a gyönyörűségtől. Sokszor csak könnybe lábadt, becsukott szemmel hallgattam a melódiákat... Őszintén szólva, elhallgattuk volna őket egészen reggelig. Az énekes- és zenész szekciók egyaránt leírhatatlan összhangban, szinte egyszerre mozdultak, egyszerre dobogott minden szív a színpadon, látszott-hallatszott, hogy nem ma kezdték. A frontasszonyok pedig maradéktalanul hozták a megszokott színvonalat, amit elődeik toltak az egekbe.

A könnyűzene történetében rengetegszer próbáltak már tribute show-t alkotni, nem egyet volt szerencsénk hallani is. De a tegnapi koncert után teljesen nyugodt szívvel állíthatom, hogy a “THE SHOW – a tribute to ABBA” a lehető legnagyobb alázattal hozta vissza azt az érzést, amit annak idején az eredeti zenekar hívott elő mindenkiben. (Legalábbis abban, aki anno nem az ellentábort, a Boney M-et erősítette :) – aszerk.) A színpadi fények, díszletek, a különféle robotlámpák mind a zene ritmusára, a megfelelő pillanatban mozogva tornázták fel a remek hangulatot, amelyet amúgy is megkaptunk minden dalnál.

Idén már harmadjára kaptam életre szóló élményt, rengeteg tapasztalatot és színtiszta energiát. Vagy – nemes egyszerűséggel – nevezhetjük ezt boldogságnak is...

Ahogyan az est alcíme „ People need love” is hirdeti: mindenkinek szüksége van szeretetre. A zenével karöltve ez tegnap este átjött. És betalált!

 

 

THE SHOW – a tribute to ABBA, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek