Bedrogozott pandák, buktaszag, jobbkezes gitár – a The Immigrants Kínában koncertezett

2017/09/20  ·   Koncertbeszámoló   ·  koncert.hu

A 2011-ben alapított progresszív space indie-rock zenekar igen mozgalmasan éli az életét a Csillag születik óta. A műsor lezárása után végig koncertezték Magyarországot, és a környező országokat is, és túl vannak több nagy fesztiválon. Idén nyáron a Fest Eger és a Cseh Tamás Fesztivál, majd az osztrák Donau Insel Fest után a The Immigrants Kína felé vette az irányt, ahol több tízezer ember előtt állt színpadra. Erről az élményről Badric Adorio énekes mesélt!

Fotó: Komoróczki Diána

Első este, 26 óra utazás után megérkeztünk a hotelbe. Lementünk a helyi boltba és mindenhol színes csalogató csomagolások kecsegtettek finom étellel, aztán az egyik szép csomagolásban – a polcról, nem a hűtőből - nyúlfej volt, ezért egy buktának kinéző biztos opciót választottunk. Benéztük. A buktán reszelt hússzálak voltak, benne puding. A Szabi majdnem kidobta a taccsot. Innen származik a buktaszag kifejezés, amit Szabi onnantól kezdve 100m-ről megérzett.

A kínai szervezés ügyelt minden részletre, mellénk rendeltek nagyon kedves angolul beszélő önkénteseket, elragadóan lelkiismeretesek voltak. Talán túl is aggódták az ügyet, néha úgy éreztük itt 5 perc késésért mész a hűvösre, szóval itt-ott nemet kellett mondanunk a sürgetésre. Például a nemzetközi Óriás Panda Rezervátum látogatásra 1 órát hagytak, de a bambusztól bedrogozott ügyetlen óriás pandákra ráhúztunk kicsit.

A kínai közönség elragadó és energikus volt ezen a monumentális fesztiválon. Óriási lelkesedéssel fogadták a koncertünket, viszont a második kínai nagy fal, elérhetetlenné tesz minket számukra az interneten. Youtube helyett Youku, Facebook, meg egy tucat másik oldal tiltva. Érdekesség továbbá, hogy ezeken a koncerteken csak az vehetett részt, akit személyesen meghívott a kommunista párt.

Az első koncerten volt sajnos egy bakijuk. Ígéretük ellenére jobbkezes basszusgitárt adtak a balkezes helyett, szóval kiderült, hogy jobbkezesen is játszom.

A fesztiválra 50 országból jöttek fellépők és egy új-zélandi zenekarral nagyon megtaláltuk a közös hangot, mutogattuk a zenénket, kilátásban van egy közös szám és felajánlottak egy új-zélandi közös turnét is.

A kínai turné után részt vettünk a horvát Velvet Fesztiválon Punatban. A legjobb barátom a szervező, Punat pedig a második otthonom, itt lakik apukám és a nagypapám, ezért különösen a szívemen viseltem a projektet. Építettem, szerveztem, promót csináltam és 3 magyar zenekart is sikerült levinni a Cseh Tamás Program segítségével (The Immigrants, The Beans, Humbugs).

Cseh Tamás Program, CSTP, The Immigrants, Kína, turné

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek