16 éve nem írtak új dalokat – ápriilisban érkezik a KFT új albuma

2024/03/30  ·   Lemezbemutató   ·  Lenti Barnabás

Április 26-án érkezik a KFT zenekar "Még mit nem!" című új EP-je. Az album első dala a "Te vagy az, aki kell" címet viseli, s ez az első szerzemény, amely klipet kapott.

Fotó: Nerpel Nikoletta

Te vagy az, aki kell!

Még mit nem!

Hangzott a párbeszéd, amelyet véletlenül a KFT zenekar egyik tagja is meghallott. Ki gondolta volna, hogy ennek egészen komoly következményei lesznek? :)

Az persze nem tudjuk, hogy a párbeszéd mennyire volt valós, az viszont biztos, hogy jön, jön, jön az új EP, melynek már emlegetett első dalát a zenekar egy ideje a koncerteken is játsza, például a januári Big Band műsornak is része volt.

Most azonban az elkészült stúdiófelvételt is bemutatták a Retro Rádióban. A műsorral egyidőben a dalhoz tartozó videoklip is napvilágott látott. A felvétel Lantos P. István fotóművész munkáiból áll össze:

Az albumon további öt szám lesz hallható: Hideg ország, Buszvezető, Az időutazó, Ez a helyzet aktuális, Valahogy nem az én napom.

Márton András szerint a dalok változatosan képviselik a KFT szellemiségét, ennek oka pedig talán az is lehet, hogy az együttes 16 éve (!!!) nem írt új dalokat.

A megjelenés formája még körvonalazódik... A digitális térbe biztosan kikerülnek, ám,  ahogy a zenekar kifejtette a rádiós beszélgetés során, a CD napja már leáldozott. Az emberek általában csak a traffipax kijátszására (hatástalan, urban legend), vagy éppen poháralátétnek, esetleg cserepes növények alá használják őket.

Ha pedig már kiadvány, a Big Band kapcsán felmerült valamiféle fizikai formátum lehetősége. Márton András elmondta, hogy zajlanak a koncertfelvétel utómunkái mind hangban mint képben, a végleges formátum azonban még nem dőlt el.

Következő KFT Big Band koncertek: április 15. Debrecen; április 20. Veszprém.

 

 

KFT

 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek