Megjelent Hands Like Houses új albuma

2018/10/15  ·   Lemezbemutató   ·  Simonyi Éva

Az idén 10. születésnapját ünneplő ausztrál banda október 12-én kiadta legújabb, sorban a negyedik stúdióalbumát Anon címmel.

Fotó: Hands Like Houses/FB

Az együttes megmaradt a post-hardcore, néhol egészen popos rock gyökereknél, azonban az új album dalaiba vegyítettek néhol egy kis R&B hangzást is. Az énekes szerint ezzel is próbálják jelezni: nem szeretnének olyanok lenni, akiket beletesz a világ egy elvárásokkal teli skatulyába.

A Kerrang magazinnak készített interjú során a frontember, Trenton Todd Woodley mesélt arról is, mennyire örömteli volt az album munkálatainak folyamata, és hogy miért lett végül az eddig megszokottól kicsit poposabb a lemez hangzásvilága.

“Ez a legszórakoztatóbb lemez, amit eddig csináltunk. Erőfeszítéseket tettünk annak irányába, hogy leválasszuk magunkról a saját magunkkal szemben felállított elvárásainkat arról, hogy mik vagyunk, és hogy mik tudnánk lenni”  – árulta el egy interjúban Trenton Woodley.

Arra a kérdésre, hogy mit üzen azoknak, akik kritizálják az új dalokat, és akik jobban örültek volna, ha szigorúan megmaradnak régi stílusuknál, ezt felelte:

“Azt üzenem nekik, hogy félreismertek minket, és beletettek egy olyan dobozba, amibe nem való ez a zenekar. Az emberek 99%-ának tetszenek a dalaink, de a maradék 1% mindig hangosabban fog lázadozni ellene. Nagyon örülök, hogy az emberek szeretik a régebbi számainkat, hiszen a mai napig rendkívül büszkék vagyunk arra, amit eddig alkottunk, de úgy érzem, azok az emberek, akik a régi hangzást hiányolják, bekorlátozzák saját magukat, és elveszik maguktól az új zenék okozta élményt azzal, hogy szigorú határokat állítanak magukban arról, hogy ők tulajdonképpen mit is élveznek. A mi célunk mindig is az volt, hogy jó zenét írjunk, műfajtól függetlenül. Akiknek nem tetszik az új lemez, azoknak azt ajánlom, hogy hallgassák meg még párszor, meg fognak lepődni, hogy mennyire meg lehet kedvelni. Amit az emberek az előző albumok során megszerettek bennünk, az megvan a mostani dalokban is, ugyanaz a csontváz, csak új bőrbe öltöztetve.”

A lemez 10 dalt tartalmaz:

1. Kingdom Come
2. Monster
3. Sick
4. Overthinking
5. Through Glass
6. Half-hearted
7. No Man’s Land
8. Black
9. Tilt
10. Bad Dream,

és itt tudjátok meghallgatni.

Az együttes már járt egyszer hazánkban, 2014-ben az A38-on játszottak a Bury Tomorrow előtt. Napra pontosan 4 évvel később, szintén november 3-án játszanak majd Budapesten a magyar rajongóknak, a BT helyett azonban az Our Last Night-tal turnézva érkeznek hozzánk, és a Dürer Kertben zenélnek majd.

 

 

 

 

Hands Like Houses, Anon, új lemez, koncert, Dürer kert, Our Last Night

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek