14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

2021/10/18  ·   Musical   ·  koncert.hu

New York, London és Bécs és egy csomó másik város után Budapesten is látható lesz a "szőkenős" Broadway musical.

14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

A Legally Blonde zenéjét és szövegét Laurence O'Keefe és Nell Benjamin írta, a könyvet pedig Heather Hach. A történet Amanda Brown Legally Blonde című regényén és az azonos című, 2001-es filmjén alapul (főszerepben Reese Witherspoon). A Legally Blonde premierjét a kaliforniai San Franciscóban tartották 2007-ben, majd ugyanebben az évben a Broadwayre költözött, ahol vegyes kritikák és kiábrándító eladások közepette mutatták be.

A West End-en 2010. január 13-án debütált a Savoy Színházban, s innentől fogva elindult a világjárás: Dél-Koreában, Kínában, Malajziában, Japánban, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, Svédországban, Finnországban, Ausztriában, a Dominikai Köztársaságban, Panamában, Új-Zélandon, Franciaországban és Németországban is színpadra vitték Elle Woods történetét, ami egy talány, mert néhol annyira bugyuta az egész, mégis _mindig _ megnézzük, amikor belefutunk valamelyik csatornán :)

Mondjuk, Párizsban (2012.) kereskedelmi bukás volt, és mindössze három hét után levették a műsorról az érdeklődés hiánya miatt... A darab egyébként kapott hideget-meleget, a jobb érzésű kritikusok legalább az egyes szereplők előadói képességeit értékelték ("hibátlanul énekel és táncol, és úgy adja elő a buta szövegeket, mintha komolyan gondolná"), de elhangzott olyan minősítés, hogy "amorf, szintetikus és mániákusan üresfejű zene", a legszebb azonban ez volt: "nagy energiájú, üres kalóriájú és drága kinézetű himnusz a csajosság dicsőítéséhez". Amúgy meg elnyert egy csomó díjat (pl. Best New Musical/2010.) és jelölték is számtalan kategóriában mindenfelé.(wiki)

A magyar előadás szövegét Ladinek Judit írta, akiről eddig csak azt tudtuk, hogy színésznő a Madách társulatában – a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán szerzett diplomát 1997-ben –, most megismerheti a közönség a szövegírói oldalát is. A főszerepet (Elle Woods) kettős szereposztásban Szegő Adrienn és Pacskó Dóra (Budapesti Operettszínház) alakítja, Emmetet Bálint Ádám (Budapesti Operettszínház) és Bercsényi Péter.

Jennifer Coolidge-ot egyszerűen imádtuk a filmben Paulette Bonafontéként. Jelenleg a HBO-n futó Fehér lótusz sorozatban látható (állítólag a 2. szériában is visszatér!). Szóval, érdekes volt, hogy az igen karakteres szerepet és a megformálását is ki kapja a magyar feldolgozásban: kettős szereposztásban Janza Kata és Détár Enikő.

A Musical Színház zenés darabját Molnár László rendezi, és a BOK Csarnokban lesz látható majd januárban.

 

 

Doktor Szöszi, musical, Musical Színház, BOK Csarnok

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek