A Mancs nem találja azt a dokumentumot, ami miatt lemondták a nyári fesztiválokat

2020/05/14  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az április 30-i Kormányinfón jelentette be, hogy augusztus 15-ig nem lehet megtartani az 500 főnél nagyobb rendezvényeket.

A Mancs nem találja azt a dokumentumot, ami miatt lemondták a nyári fesztiválokat

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azonban már aznap este úgy módosította a bejelentést, hogy valójában 500 fő alatti rendezvényeket sem lehet megtartani augusztus 15-ig; ezt 2 nappal később is elismételte, amikor arról is beszélt, ugye, hogy a budapestiek nem mehetnek le a vidéki nyaralójukba...

A bejelentés után gyakorlatilag minden a nyárra tervezett fesztivált és koncertet lemondtak vagy másik időpontot kerestek neki, és érezhetően mindenki úgy számol, hogy valóban augusztus 15-től lehet már koncerteket és fesztiválokat tartani.

A Magyar Narancs azonban hiába kereste, sehol sem talált olyan hivatalos dokumentumot, ami rögzítené az augusztus 15-i határidőt.

Jelenleg ugyanis még mindig az a március 16-i kormányrendelet van hatályban, amely szerint "rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni".

A zűrzavart csak fokozza a legutóbbi Kormányinfón elhangzott bejelentés, miszerint vidéken és Pest megyében június 1-től – 200  főig lehet lagzit csapni – koncerteket azonban ezek szerint továbbra sem. Budapestről továbbra sincs szó.

 

Fotó: Rizsavi Tamás

Bazinagy háromnapos bulival ünnepeljük 'gusztus 20-t

Találós kérdés következik. No, ki rendezi idén a legnagyobb fesztivált augusztusban? Adunk egy kattintásnyi gondolkodási időt.

 

Gulyás Gergely, Kormányinfó, fesztiváltörlések, lagzi, koncertek

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek