Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

2020/07/21  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.

 Photo by David Yu from Pexels

Szinte már koronaközhely, de leírjuk: padlón a zeneipar. Mindenki. A vírus(helyzet) nem válogatott. Beszámoltunk már többféle segítségről, ami az érintettek súlyos helyzetén hivatott segíteni, de akik feltétel nélkül és gyorsan adtak (pl. Artisjus), azoknak korlátozott lehetőségei vannak, a kormány pedig igazából nem nagyon törte magát – amit viszont tett, azért cserébe kért is, s amit kért, szvsz kicsit több, mint amit adott érte, de ezen lehet vitatkozni.

No majd most.

A bevezetőben említett Demeter Szilárd szerint – aki egyébként a PIM vezetése mellett a könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztosi címet is birtokolja, akármit is jelentsen ez – 5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart.

Persze, ez sem úgy megy majd, hogy gyere, zenész, itt van a pénz, hanem valamilyen ellentételezéshez kötik majd.

Az 5 milliárdos csomag a miniszteri biztos szerint "lefelé céloz", az iparág nagyobb szereplőivel majd később tárgyalnak. Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt – fűzte hozzá Demeter ahhoz, hogy az augusztus 15. utáni helyzetről továbbra sem tudni semmit.

Állítólag a zeneipart segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány, mia ddig körbekérdezünk, hogya szakmai szervezetek mit javasoltak ez ügyben, mert bizonyára kikérték a véleményüket a döntés előtt.

(hvg)

 

 

Demeter Szilárd, kormány, állami támogatás, segély, zeneipar, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


Megéri-e a zenészeknek streamelni?

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

Egy frissen publikált elemzésből kiderül, hogy mekkora, egyáltalán üzlet-e egy magyar zenész számára a YouTube, a Spotify és társaik.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Láttad már Beck Zolit hachapurit sütni?

Ha ez az élmény eddig kimaradt az életedből, most bepótolhatod a Pécsi Tudományegyetem Irány a PTE! Kultúrfeszt című online rendezvényén.

Koncert a gömbben – bírnád? Kibírnád?

Felfújható buborékokban "tombolhatott" a közönség a Flaming Lips szürreális koncertjén – írja a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek