EU: A fesztiválok és a koncertek jönnek vissza utoljára

2020/04/23  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Az Európai Bizottság nemrég kihozott egy dokumentumot, amelyben leírják, hogy a tagállamoknak hogyan érdemes a tömeges házi karanténozás után visszatérni a normális kerékvágásba – olvasható az Indexen.

Fotó: MTI

Az Európai Bizottság nemrég kihozott egy dokumentumot, amelyben leírják, hogy a tagállamoknak hogyan érdemes a tömeges házi karanténozás után visszatérni a normális kerékvágásba. A közel 20 oldalas ajánlásban azt írják, hogy a tagállamok igyekezzenek a visszaálláshoz szükséges lista végére tenni a koncerteket és fesztiválokat

A „Közös európai útmutatás Covid-19-cel járó karanténhelyzet feloldása utáni lépésekhez” elnevezésű dokumentumban fel is sorolják, milyen közösségi helyeket és eseményeket érdemes először felfuttatni:

  • iskolák és tanintézmények,
  • boltok és más üzletek
  • kávézók, éttermek, kocsmák,
  • csak ezek után jöhetnek a tömegrendezvények.

 

Az Egyesült Államokban és Európában sorra maradnak el az idei nyári fesztiválok, míg Magyarországon egyelőre annyi történt, hogy a Fishing on Orfű és a Kolorádó fesztivál is átkerült késő augusztusi dátumokra – írja a portál, azonban az igazság ennél árnyaltabb, érdemes ehhez végigfutni a fesztiválfigyelőnk sorait:

 

 

Fotó: FransA (Pexels)

Ha valóban egy hónapot hagynak az intézkedések között, és májusban Magyarország is megkezdi a fokozatos lazítást a mostani szigorú szabályokon, akkor leghamarabb szeptemberre lehetnének nagyobb kulturális és szórakoztató rendezvények.

A tervben arról nincs szó, hogy a mozik és a múzeumok kinyitását melyik lépésben tartják elképzelhetőnek, de vélhetően hamarabb, mint a fesztiválokét, hiszen ezekben az intézményekben nem gyűlik össze olyan nagy tömeg, és a beengedés is jól kontrollálható.

 

Mysteryland, 2019./ FB
fesztiválok, koncertek, koronavírus-járvány, veszélyhelyzet, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek