Olyan típusú Sziget fesztivál, mint a tavalyi, nem lesz

2020/04/11  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával beszélget (mármint neki tartja a mikrofont) az elveszettnek hitt Szujó Zoltán. Sok mindenről esik szó a negyedórás podcastban, a legvégén kerül terítékre a fesztiválkérdés.

Olyan Sziget fesztivál, mint a tavalyi, nem lesz

Ha jól értjük, a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség benyújtott három "túlélő"csomagjának szinte minden eleme megvalósulhat. Azt nem tudjuk, hogy figyelembe vették-e a Music Hungary  Szövetség, a Magyar Fesztiválszövetség vagy éppen az Artisjus javaslatait a pakk összeállításakor, Guller Zoltán azt mondja a beszélgetés során, hogy folyamatosan egyeztetnek a fesztiválszervezőkkel.

Véleménye szerint – kiemelte, ez nem hivatalos álláspont – az idei nyáron külföldi előadó nem fog Magyarországra jönni. Ha a helyzet egyáltalán megengedi majd a fesztiválok megtartását.

HA mégis lesznek, akkor a magyar kormány állítólag az eddigi támogatások többszörösét fogja szétosztani azon rendezvények között, amelyek a hónapok óta bevétel nélkül létező MAGYAR zenészeket, színészeket, bábosokat, előadóművészet stb. fogják felléptetni a színpadjaikon. HA a helyzet engedi, sokkal több kisebb fesztivál lesz.

A beharangozott headlinereket tekintve a fentiek szerint a legrosszabb helyzetben a Sziget van, utána persze jönnek a csoport további rendezvénye: a VOLT és a Sound, de bajban lehet a Fezen, a Rockmaraton és az EFOTT is – a felsorolás nem teljes.

"Olyan típusú Sziget fesztivál, mint a tavalyi, nem lesz" – vélekedett Guller Zoltán. Persze, azért várjuk minderről a Sziget-csoport megígért "hamarosan" közleményét. Meg úgy általában a még meg nem szólaló fesztiválokét, mert miközben záporoznak az információk a nyárra vonatkozóan, sokan – mint a bárányok – hallgatnak.

Mindenesetre, ahogy a Magyar Turisztikai Ügynökség podcastját hallgattuk, hirtelen karnyújtásnyra levő valósággá vált, amit nemrég leírtunk:

Mi lenne, ha újra megrendeznék azt a Sziget fesztivált?

Mi lenne, ha idén megrendeznék azt a Sziget fesztivált?

Évek óta tart a polémia, hogy a magyar csatornák nem játszanak elég magyar zenét, és amit játszanak, az sem fedi le a teljes palettát: egyes előadók, stílusok, formációk mintha teljesen láthatatlanok lennének a szerkesztők előtt. Vagy, ha tudnak is a létezésükről – ez egy kicsi...
A többi nyári fesztivált itt követjük figyelemmel:
Fotó: FransA (Pexels)

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.
 

 

Magyar Turisztikai Ügynökség, podcast, nyári fesztiválok, Sziget, VOlt, Balaton Sound, Fezen, Rocmaraton, EFOTT

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek