2,5 millió forint lemezkészítésre, videóklipre és turnézásra

2021/09/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hangfoglaló Induló Előadói pályázata idén egész éves mentori programot, szakmai támogatást, illetve 2,5 millió forintot ígér, amelyet lemezkészítésre, videóklipre és turnézásra is fordíthatnak a kiválasztott produkciók.

 Harrison Haines fotója a Pexels oldaláról

Az eddigi években összesen 187 zenekart támogatott már a Hangfoglaló Program, amelyek között a legismertebb előadókká például a Margaret Island és a Bagossy Brothers Company vált, de itt mutatkozott be először a hazai közönségnek (és ezzel alapozta meg nemzetközi karrierjét) Apey, a Platon Karataev, a Belau és a Mörk is. A Hangfoglaló Program legújabb generációs zenekarainak névsorát pedig olyan nevek színesítik, mint a Carson Coma, Deva, iamyank vagy a Mordái.

A Mörk legújabb videója pont a napokban került fel a videómegosztóra,

a Margaret Island negyedik nagylemeze, a "Hol marad az én történetem" pedig éppen ma került a boltokba, élőben szeptember 11-én hallhatja először a közönség, a Kobuci kertben.

A pályázatnak továbbra sem célja tribute jellegű produkciók, és korábbi, befutott zenekarok tagjaiból alakult új együttesek, illetve élőben megszólaló hangszerek nélkül dolgozó előadók finanszírozása. Ugyancsak korlátozottan pályázhatnak a Hangfoglaló Induló Előadói Alprogramjában valamilyen formában, a korábbi években már támogatott előadók és zenekari tagokból alakult új formációk.

A 2014-ben indult Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Induló Előadói Alprogramját követi évről-évre a legnagyobb figyelem, hiszen a kiírástól a kiválasztáson át a nyertesek kihirdetéséig többlépcsős rendszerben, szakmai zsűri előtt kell bemutatkozniuk a pályázó produkcióknak. Az elnyerhető támogatási összeget idén a Kollégium 2,5 millió forintra növelte, amelyet felhasználhatnak az első profi hangfelvétel és videóklip elkészítéséhez, marketingterv kidolgozásához, és a lemezbemutató turné anyagi hátteréhez.

Az előző év kiírásához képest újabb változás, hogy a Hangfoglaló Kollégium idei felhívásában már nem köti a jelentkezést magyar nyelvű dalhoz. Ugyanakkor továbbra is olyan, pályájuk elején járó zenekarok és énekesek jelentkezését várják, akiknek eddig legfeljebb egy, nem szerzői kiadású lemezük jelent meg, az elmúlt 18 hónapban maximum húsz koncertjük volt, illetve csak két olyan dallal rendelkeznek, amelyeket az előző 18 hónapban ötnél többször játszottak országos rádiók.

Az idei pályázatot szeptember 30-án éjfélig lehet benyújtani az NKA felületén.

 

 

NKA, Hangfoglaló, pályázat, Margaret Island, Bagossy Brothers Company

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek