500 embernek nem éri meg külföldi fellépőt hozni

2020/06/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Egy videós beszélgetés során Bujtor Balázs hegedűművészt, Molnár Csillát, a Halott Pénz menedzserét és Lotfi Begi dj-t, kérdezték, ez utóbbitól idézünk.

Fotó: Wendy Wei (Pexels)

A dj volt az, aki nemrég adománygyűjtő eseményt szervezett társaival a zenei szakma bevétel nélkül maradt dolgozói számára, amit aztán a Fábián Juli Alapítvány vett a szárnyai alá.

Szerinte a magyar előadók és dj-k szerepe fel fog értékelődni, mert nehezebb lesz külföldi fellépőket lekötni.

„(...) Felértékelődik a magyar dj és a magyar zeneipar a munkája. Illetve nem egyszerre fogják elengedni az embereket, hanem lépcsőzetesen. Először 500 fős buli aztán 1000 fős buli, ahol a belépő árból nem feltétlenül tudnak külföldi fellépőket elhozni.”

Az adatbázisunkba eddig feltöltött események is erről tanúskodnak: nem dúskálunk küldöldi előadók koncertjeiben úgy, mint más években ősszel, de ennek a veszélyhelyzet korlátozásait érintő bizonytalanság mellett az is az oka, hogy az érintettek maguk fújták le a turnéikat. Azt is elmondhatjuk  – szerintünk többek nevében –, hogy nagyon vártuk a keddi kormányülést, hátha részlegesen feloldják a "gyülekezési tilalmat", erre egyelőre nem került sor.

A beszélgetésről a Kreatív.hu számolt be.

 

A fotó illusztráció (Pexels.com)
koronavírus-járvány, tömegrendezvények, fesztivál, koncert, távolságtartás, magyar előadók, Lotfi Begi

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek