A 25 éves colorStar bekapcsolta az időgépet

2021/08/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az idén negyedszázados születésnapját ünneplő zenekar 25 héten keresztül mutatja be az elmúlt évek eseményeit, 1999-hez érve pedig végre mindenkihez eljuthatnak annak a maxinak a felvételei, amelyek eddig csak a kőkemény colorStar-rajongók polcain voltak megtalálhatók.

Fotó: Márton Gábor

25 év telt el azóta, hogy a colorStar zenekar – először Vurstli néven – színpadra állt a Szigeten. Azóta 7 lemez, remixlemezek és egy koncert DVD, több száz koncert és számos elismerés szegélyezi útjukat, a csapat pedig úgy döntött, a negyedszázad ünnepléseként 25 héten keresztül idézik fel az elmúlt 25 év eseményeit Facebook és Instagram-oldalukon.

A srácoknál most 1999-et írunk, az 1.999 című maxi megjelenésének évét, mely most először jelenik meg digitális formában. Szalay Péter, a zenekar alapítótagja így idézi fel a maxi megjelenését:

„Relatíve sok idő eltelt már az első album óta, és úgy éreztük, ki kéne jönni valamivel. Az 1.999-et album előzetes maxinak szántuk. Ezt a két dalt – amikhez én hoztam a kiinduló koncepciót, az alaptémát - már régóta sikerrel játszottuk a koncerteken. Az Álomadalom esetében konkrét inspirációs forrás volt például az Underworld zenekar munkássága - különösen a Born Slippy című daluk -, valamint általában a világzenék. A roma zenei részlet András ötlete volt. A Future of the Past dal esetében pedig a dub volt a kiindulási pont. A remix Pilu, azaz Balahoczky István akkori basszusgitáros munkája. Az első album világához képest egyre markánsabban mozdultunk el az új, elektronikus zenei irányzatok felé, ahogy többet és többet hallgattuk ezeket. Illetve, fokozatosan éreztünk rá arra, hogyan működnek ezek a stílusok. Ez a folyamat aztán a következő albumon csúcsosodott ki, ahol pedig már hangzásban is egyre inkább meg tudtuk valósítani, amit elképzeltünk. Ennek is köszönhető, hogy ezt a két dalt is átdolgoztuk az idén 20 éves Via La Musica lemezre a zenekar aktuális állapotának, hangzásvilágának megfelelően.”

A jubileumi évben a zenekar még számos meglepetéssel készül. A 25 év történéseit a colorStar Facebook-oldalán követhetjük, élőben pedig első idei budapesti koncertjükön, augusztus 27-én találkozhatunk velük a Kobuciban.

 

 

colorStar, jubileum, 1.999, maxi, Kobuci

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek