A Punnany Massifé lesz az első tánc: ma nyit a fertőrákosi barlangszínház

2022/05/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Ma kezdődik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2022-es szezonja: a Királynők és királyok címmel meghirdetett évadot a Punnany Massif zenekar nyitja meg, másnap Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet.

Ma kezdődik a fertőrákosi barlangszínház idei évada

A barlangszínház 2015-ben nyerte el jelenlegi formáját, amikor 2 milliárd forintos beruházással megújult a játszóhely. A színház nézőtere amfiteátrum jellegű, különleges szcenikai adottságokkal bír, ezért az évad tervezésénél a műfaji sokszínűségre törekedtek: a színház, a komolyzene, a könnyűzene és a táncművészet is megjelenik a kínálatban – a műfajok királynői és királyai lesznek láthatók és hallhatók a színpadon.

A színház saját produkcióként mutat be június 18-án egy összművészeti alkotást, amelyben a táncművészet és a zeneművészet is megjelenik. Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című művére készülnek táncdarabok, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Produkció együttműködésében, az InterEUropa Balett előadásában. Bogányi Gergely és Boros Misi zongoraművész, valamint Binder Károly és Varga Gábor dzsesszzongorista játssza a darabokat Bogányi-zongorákon. Az előadás koreográfusa Michael Kropf.

Szintén saját produkcióként mutatják be július 22-én a Vadak Ura - The Covenant című családi musicalt, a Soproni Petőfi Színház és a TBG Production közös előadását, Pataki András rendezését, amely összesen hat alkalmommal látható. Az idén először meghirdetik a Jazzcsütörtök című programot, amely először június 16-án várja a közönséget. Július 7. és 10 között rendezik meg a SopronDrum nemzetközi ütősfesztivált, erről részletesen itt írtunk.

A német nyelvű közönségnek Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra júniustól. Az évadban Lehár-gálaestet is tartanak. A produkció magyarul is megtekinthető július 2-án. A barlangszínház idei programjában szerepel Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musical és a Sissi, a magyar királyné című operett is.

Győri Filharmonikus Zenekar három koncertet ad a barlangszínházban. A Kékfrankos koncertsorozatot június 19-én indítják útjára a The music of James Bond című hangversennyel, Alex Johansson vezényletével. Július 8-án Salute, SopronDrum! című klasszikus zenei koncerttel köszöntik a 4. nemzetközi ütősfesztivál résztvevőit. A sorozat zárásaként augusztus 20-án Péter Bence zongoravirtuózzal, zeneszerzővel és zenei producerrel találkozhat a közönség.

Zorán június 26-án két alkalommal ad koncertet zenekarával, Dés László és barátai július 16-án lépnek fel. Augusztus 5-én és 6-án a Csókkirály című koncertshow látható, a Lévi Story - A Farmerkirály című előadást augusztus 26-án és 27-én tűzik műsorra. Kőhalmi Zoltán önálló estjét, Az eltitkolt igazság címmel szeptember 9-én láthatja a közönség, másnap Rúzsa Magdi koncertje zárja a barlangszínházi szezont.

 

A részletes program itt.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek