A Punnany Massifé lesz az első tánc: ma nyit a fertőrákosi barlangszínház

2022/05/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Ma kezdődik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2022-es szezonja: a Királynők és királyok címmel meghirdetett évadot a Punnany Massif zenekar nyitja meg, másnap Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet.

Ma kezdődik a fertőrákosi barlangszínház idei évada

A barlangszínház 2015-ben nyerte el jelenlegi formáját, amikor 2 milliárd forintos beruházással megújult a játszóhely. A színház nézőtere amfiteátrum jellegű, különleges szcenikai adottságokkal bír, ezért az évad tervezésénél a műfaji sokszínűségre törekedtek: a színház, a komolyzene, a könnyűzene és a táncművészet is megjelenik a kínálatban – a műfajok királynői és királyai lesznek láthatók és hallhatók a színpadon.

A színház saját produkcióként mutat be június 18-án egy összművészeti alkotást, amelyben a táncművészet és a zeneművészet is megjelenik. Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című művére készülnek táncdarabok, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Produkció együttműködésében, az InterEUropa Balett előadásában. Bogányi Gergely és Boros Misi zongoraművész, valamint Binder Károly és Varga Gábor dzsesszzongorista játssza a darabokat Bogányi-zongorákon. Az előadás koreográfusa Michael Kropf.

Szintén saját produkcióként mutatják be július 22-én a Vadak Ura - The Covenant című családi musicalt, a Soproni Petőfi Színház és a TBG Production közös előadását, Pataki András rendezését, amely összesen hat alkalmommal látható. Az idén először meghirdetik a Jazzcsütörtök című programot, amely először június 16-án várja a közönséget. Július 7. és 10 között rendezik meg a SopronDrum nemzetközi ütősfesztivált, erről részletesen itt írtunk.

A német nyelvű közönségnek Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra júniustól. Az évadban Lehár-gálaestet is tartanak. A produkció magyarul is megtekinthető július 2-án. A barlangszínház idei programjában szerepel Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musical és a Sissi, a magyar királyné című operett is.

Győri Filharmonikus Zenekar három koncertet ad a barlangszínházban. A Kékfrankos koncertsorozatot június 19-én indítják útjára a The music of James Bond című hangversennyel, Alex Johansson vezényletével. Július 8-án Salute, SopronDrum! című klasszikus zenei koncerttel köszöntik a 4. nemzetközi ütősfesztivál résztvevőit. A sorozat zárásaként augusztus 20-án Péter Bence zongoravirtuózzal, zeneszerzővel és zenei producerrel találkozhat a közönség.

Zorán június 26-án két alkalommal ad koncertet zenekarával, Dés László és barátai július 16-án lépnek fel. Augusztus 5-én és 6-án a Csókkirály című koncertshow látható, a Lévi Story - A Farmerkirály című előadást augusztus 26-án és 27-én tűzik műsorra. Kőhalmi Zoltán önálló estjét, Az eltitkolt igazság címmel szeptember 9-én láthatja a közönség, másnap Rúzsa Magdi koncertje zárja a barlangszínházi szezont.

 

A részletes program itt.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek