Adele válási albuma volt a legkelendőbb 2021-ben

2022/01/05  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Adele 30 című albuma volt a 2021-es év legkelendőbb lemeze az Egyesült Királyságban: az egyetlen album volt, amit több mint félmillió példányban vásároltak meg.

Adele válási albuma volt a legkelendőbb 2021-ben

 A "válási albumaként" elhíresült korong megjelenése után hat héttel már több mint 600 ezer példányban kelt el, aminek 80 százaléka CD vagy vinyl volt. Adele korábbi, 25 című lemezét ugyanakkor már megjelenése első hetében 800 ezer példányban vásárolták meg a rajongók - emlékeztetett a BBC News cikke, amely a BPI (British Recorded Music Industry) adatait ismerteti.

A zeneipart manapság már a kislemezek uralják a streamingnek köszönhetően, ami jelenleg a fogyasztás 83 százalékát teszi ki - fűzte hozzá a hírportál. Nagy-Britanniában tavaly rekord számú, 147 milliárd számot streamingeltek, ami 2020-hoz képest 5,7 százalékos emelkedést mutat. Tíz éve, 2012-ben még egész évben mindössze 3,7 milliárd számot streamingeltek.

A tavalyi év legkelendőbb kislemeze Ed Sheeran Bad Habits című produkciója volt.

A tízes toplistán nyolc albumot készítettek brit zenészek. Adele után a második Ed Sheeran Equals című lemeze lett, a harmadik helyet pedig az Abba szerezte meg a Voyage című koronggal, amelyből a legtöbb vinyl fogyott.

A Queen, a Fleetwood Mac és az Elton John örökös bestsellerei a streamingnek köszönhetően megőrizték pozíciójukat a top 10-ben.

A teljes lemezpiac – beleértve a lemezeladásokat és a digitális bevételeket – tavaly 2,5 százalékkal nőtt. A CD-eladások 33 éves mélypontra estek, 14 millió lemezt adtak el. Az albumok letöltése szintén csökkent, 4,6 millióra, míg a bakelitlemezek eladása 8 százalékkal, 5,3 millióra emelkedett.

Kapcsolódó cikkeink

40 év után az ABBA újra a brit slágelista élvonalában

 

A benzinkutas cédé még lenyomja a vinylt

 

Nem hisszük el: magnókazettán is megjelent a Queen új albuma!

 

Adele, 30, streaming, toplista

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek