Mamma Mia!

Csak egy kategóriában fértek be a Nagy Öregek a Petőfi-díj jelöltjei közé

2020/08/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Talán megbocsájtják nekünk ezt a titulust, de hát tényleg azok: a magyar zene lassan legendaszámba menő előadói. Csak ez túl hosszú lenne címben :)

Csak egy kategóriában fértek be a Nagy Öregek a Petőfi-díj jelöltjei közé

A Petőfi Zenei Díj közönségszavazása lezárult – mostanra eldőlt, kik nyerik a legjobbnak járó díjakat, a 12 kategóriában. De nem árulják el.

Mivel a STRAND Fesztivál idén sajnos elmaradt, a VOLT Produkció és az MTVA most azon izmoznak, hogy a díjakat a megszokott színvonalú tévés/rádiós/helyszíni program keretében vehessék át a hazai zenészek.

Amíg kitalálják, itt vannak a  jelöltek. Plusz, itt vannak a tavalyi díjazottak is, csak az összehasonlítás miatt, mert ebben  leírtuk, hogy "Halott Pénz, Rúzsa Magdi, Follow The Flow, Pápai Joci – már tavaly is felálhatott ugyanarra a dobogóra Zamárdiban, ketten ráadásul ugyanabban a kategóriában...

Az év zenekara

Margaret Island
Follow the Flow
Halott Pénz
Bagossy Brothers Company
Turbó

Az év női előadója

Lábas Viki
Rúzsa Magdi
Wolf Kati
Orsovai Reni
Nagy Bogi

Az év férfi előadója

Pápai Joci
Bagossy Norbi
Szepesi Matyi
Marsalkó Dávid
Rácz Gergő

Az év videóklipje

Follow the Flow: Porszem
Ákos: Felemel
Konyha: Földrevaló
Bagossy Brothers Company: Visszajövök
Blahalouisiana: Testemnek, ha engedem

Az év akusztikus koncertje

Deák Bill Gyula
Demjén Ferenc
Karácsony János
Pély Barna
No Sugar

Ez még csak öt kategória: hozzájön még az év szövegírója, gitárosa, billentyűse, ütőhangszerese és az életműdíjas is.

Két kategóriában már korábban kiderültek a díjazottak: az év felfedezettje a Tortuga, az év dala pedig Rácz Gergő és Orsovai Reni száma lett. Mostantól pedig lehet izgulni a győztesekért.

 

Ha emlékeztek, a Koncert.hu év elején szokta megszavaztatni, hogy a közönség szerint melyik volt az előző év koncertje/helyszíne/fesztiválja, az idei eredmények itt olvashatók, úgy érezzük, 2021. ebből a körből most ki fog maradni :(

 

Petőfi Zenei Díj 2020

 

 

Szólj hozzá!


HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok...

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de azért... Tripla koncerttel ünnepel a 4S Street

A poptörténeti , nagy példák mellett öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de látva a mai trendeket, egyre kevesebb formáció mondhatja el magáról, hogy ugyanolyan odaadással, ugyanabban a felállásban és ugyanabban a zenei vonalban tud maradni ennyi ideig.

Billy Talent: Budapesten is megünnepli 30. szülinapját Kanada legjobb punk-rock zenekara

A kanadai punk-rock csapat tavaly bepótolta 2020-ban elmaradt koncertjét, június 7-én pedig visszatérnek a Budapest Parkba, hogy a rajongók repetázhassanak a csapatból és a tavaly megjelent albumukból is.
Új koncertek