Egy nagykoncertje lesz a Kispál és a Borznak 2023-ban, de a Fishing sem marad Kispál-dalok nélkül

2022/09/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mi ugyan bíztunk abban, hogy a jubileumi Fishingen lesz ez az egyetlen alkalom, de a Budapest Park sem rossz :)

Fotó: Máté Péter

A telt házas orfűi visszatérés után május 12-én pénteken a Budapest Parkban lép legközelebb színpadra a legendás Kispál és a Borz. 2023-ban ez lesz a zenekar egyetlen koncertje Magyarországon.

A Kispál és a Borz 2010-es feloszlása után idén augusztusban tért vissza a közönség elé a kétnapos Kispál on Orfű rendezvényen. A zenekart Lovasi András, Kispál András és Dióssy D. Ákos alkotják, dobokon Bajkai Ferenc, gitáron Szesztay Dávid kiséri őket. Lovasiék nem csak a koncertek miatt alakultak újra, jelenleg a 11. nagylemezükön dolgoznak.

„Egy zenekar akkor van, ha ír új dalokat, ha van kémia a tagok között” – mondta Dióssy D. Ákos még márciusban.

„A zenekar új korszakának és az új lemeznek is talán az volt a legfontosabb előzménye, hogy pár éve újra egymásra találtunk Kispivel, rengeteget zenélünk, újra inspiráljuk egymást” – mondta el a visszatérésről Lovasi András.

A tavasszal megjelenő új albumról két dalt már meg is mutattak a nagyközönségnek: márciusban a Rózsaszínt, augusztusban pedig a Mocsárt.

2023-ra ezennel két kizárólagos eseményt jelent be a zenekar.

Azt gondoltuk, hogy ezúttal a fővárosban adunk egy nagyszabású koncertet, amelyen a legkedveltebb Kispál-dalok eljátszása mellett szeretnénk veletek együtt megünnepelni a zenekar új lemezének megjelenését is. A Kispál és a Borz kizárólag itt lesz látható 2023-ban Magyarországon, a jegyek értékesítése szeptember 26-án 10 órakor indul majd – olvasható a zenekar FB oldalán.

(Az online jegyértékesítés mellett a hatalmas érdeklődésre való tekintettel szeptember 26-án a Budapest Park helyszíni jegypénztára /Budapest Park - Soroksári út 60./ is hosszított nyitvatartással, reggel 10 órától üzemel.)

De Orfű sem menekül meg!

A zenekar szívéhez oly közel álló fesztivál sem marad jövőre Kispál-dalok nélkül: a Kispál és a Lovasi produkció exkluzív koncertet ad majd a 15 éves jubileumi Fishingen, június 28-án. Ebben a formációban Kispál András és Lovasi András mellett G. Szabó Hunor dobol, Babcsán Bence szaxofonozik, koncertprogramjuk pedig kevésbé fókuszál a slágerekre – sokkal inkább a zenekar pályafutása során ritkábban játszott, különlegesebb szerzeményeket hallhatja majd tőlük a Fishing on Orfű közönsége.

Ami pedig a fesztivált illeti, a jubileumi FOO 2023. június 28-tól július 1-ig tart majd, a bérletek értékesítése ma indul, és bejelentették az első 14 fellépőt is (+Lovasiék):

Quimby, 30y, Thy Catafalque, Bohemian Betyars, Elefánt, Esti Kornél, Carson Coma, HIPERKARMA, Platon Karataev, Kiscsillag, Analog BalatonKFT, Parno Graszt, Beton.Hofi.

"A közel 150 zenei produkcióból nem ez a 15 legfontosabb, legnagyobb vagy legkülönlegesebb nevünk, ez csupán egy pici szelete a mi szülinapi tortánknak, az első fecskék csapata" – jegyezték meg a szervezők a fesztivál  FB oldalán.

A teljes zenei program októberben érkezik, ekkor kezdődik majd a napijegyek és a kempingjegyek értékesítése is. A jubileumi plakát pedig Szakonyi Balázs munkája.

 

Kispál és a Borz, Budapest Park, Fishing on Orfű

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek